TVF Portugalija atrieks dar gabalą paramos

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) suteikė Portugalijai dar vieną finansinės paramos paketą – šio vertė siekia 851 mln. eurų. Finansinių problemų dėl didelės viešojo sektoriaus skolos tebeturinti valstybė jau greit baigs savo trijų metų trukmės susitarimą su TVF dėl paramos. Apie tai praneša „EUbusiness“.

TVF valdyba patvirtino išmoką, todėl iš viso organizacijos finansinė parama Portugalijai jau siekia 25,7 mlrd. eurų.<br>123rf nuotr.
TVF valdyba patvirtino išmoką, todėl iš viso organizacijos finansinė parama Portugalijai jau siekia 25,7 mlrd. eurų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 18, 2014, 12:42 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:12 PM

TVF valdyba patvirtino išmoką, todėl iš viso organizacijos finansinė parama Portugalijai jau siekia 25,7 mlrd. eurų.

Tarptautinių kreditorių trejetas – TVF, Europos Komisija ir Europos centrinis bankas (ECB) pradėjo teikti bendrą 78 mlrd. eurų vertės pagalbą Lisabonai 2011 metų gegužės 20 d., o pasibaigti procesas turėjo šių metų gegužės 17 d. Tiesa, ketvirtadienį TVF nurodė sutikusi patenkinti Portugalijos prašymą ir pratęsti programą iki birželio 20 d.

Kiek anksčiau Portugalija pareiškė trečiadienį planuojanti pirmą kartą per pastaruosius trejus metus rinkoms pasiūlyti savo obligacijų už 500-750 mln. eurų.

Praėjusiais metais šalies biudžeto deficitas siekė 4,9 proc., t.y. vis dar viršijo Europos Sąjungoje nustatytą aukščiausią leidžiamą limitą – 3 proc. BVP. Portugalija iki šiol kankinasi dėl didžiulės valstybės skolos, ekonominės recesijos ir griežtų tarptautinių kreditorių nustatytų taupymo priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.