Pačioje sostinės širdyje - greitojo maisto restoranas

Sovietmečiu - "Literatų svetainė", dar visai neseniai - Ūkio banko svarbių klientų aptarnavimo skyrius, o dabar - KFC restoranas. Tokios permainos vyksta sostinės Gedimino prospekto pirmuoju numeriu pažymėtame pastate.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 26, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:58 AM

Čia dar devynioliktame amžiuje buvo atidaryta užeiga, vėliau virtusi alude, paskui - kavine, cukraine. Dabar priešais pat Katedrą įsikūrė pasaulyje populiariausio vištienos restoranų tinklo „Kentucky Fried Chicken“ (KFC) restoranas.

Tai jau trečiasis KFC restoranas Lietuvoj.

„Džiaugiamės, kad esame šioje ypatingoje miestui bei visai valstybei vietoje ir esame įsitikinę, kad mūsų naujo tipo restoranas patiks mūsų klientams.

KFC ir „Pizza Hut“ yra pirmaujantys restoranų tinklų ženklai pasaulyje, ir mūsų tikslas yra artimiausiu metu plėsti savo verslą, skatinti šių ženklų žinomumą visose Pabaltijo valstybėse.

Šio restorano atidarymas yra labai svarbus ir ambicingas žingsnis“ – sakė Sigurduras A. Sigurduras, bendrovės „Fast Foods Group“ generalinis direktorius ir KFC bei „Pizza Hut“ frančizės savininkas Baltijos šalyse.

Pasak "Fast Foods Group" regiono direntorės Aurelijos Gorelienės, plėstis nuspręsta dėl didėjančių lankytojų srautų, augančių pardavimų. "Be to, patys lankytojai padiktavo poreikį steigti šios restoranus patogesnėse sostinės vietose bei kituose miestuose“, - sakė A.Gorelienė.

KFC restoranuose Lietuvoje visi patiekalai gaminami tik iš lietuviškos vištienos, kurias restoranų tinklui tiekia Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai. Be to, patiekalai ruošiami tik iš šviežios nešaldytos vištienos.

„Šiame restorane bus pristatytos ir naujovės, viena jų – vištienos filė "Brazer", kuri yra kepama grilyje, o ne aliejuje, kaip įprasta KFC restoranuose. Šiam produktui reikalinga labai aukštos kokybės vištienos filė ir šią produkciją mums tiekia mūsų partneriai Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai,“ – pasakojo A. Gorelienė.

KFC restoranų tinklas garsėja ypatingo skonio vištiena, paruošta pagal originalią receptūrą, kurią daugiau kaip prieš pusę šimto metų JAV sukūrė kompanijos įkūrėjas pulkininkas Harlandas Sandersas. Jo veidas yra tapęs KFC simboliu.

Kiekvieną dieną visame pasaulyje KFC restoranuose yra aptarnaujama daugiau nei 12 milijonų lankytojų. Kasmet atidaranti po 1000 naujų restoranų, KFC pripažįstama viena sparčiausiai besiplečiančių greito aptarnavimo restoranų tinklų pasaulyje.

Ji šiuo metu valdo daugiau kaip 17 tūkst. greito aptarnavimo restoranų 120 pasaulio valstybių. 2 KFC restoranai sėkmingai veikia ir Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas