„Visa“ guodžiasi: dėl sankcijų Rusijai smuks jos pajamos

Stambiausios pasaulyje mokėjimo sistemos operatorė „Visa“ pranešė, kad prieš Rusiją nukreiptos sankcijos neigiamai veikia finansinių perlaidų srautus – antrąjį ketvirtį toks susilpnėjimas gali smukdyti pajamų augimą, praneša „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 28, 2014, 3:19 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:12 AM

„Visa“ finansų padalinio vadovas Byronas Pollittas teigia, kad bendrovė tapo politikos įkaite, ir nurodo, kad pirmą kartą per pastaruosius ketverius metus ketvirčio pajamų augimas smuko žemiau nei 10 proc.

Kiek anksčiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad „Visa“ bei „Mastercard“, kurioms Rusijoje priklauso 90 proc. rinkos, gali šią dalį prarasti dėl smukusio klientų iš Rusijos pasitikėjimo. Taip pat šalies vadovas pridūrė, kad būtina įkurti nuosavą mokėjimo sistemą.

Po JAV įvestų sankcijų kovo mėnesį abi operatorės užblokavo bankų „Rossija“ ir SMP klientų korteles. Tiesa, SMP vykdomos paslaugos po kurio laiko buvo atnaujintos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.