Prieš pakeliant mokesčius – rekordiniai pardavimai

Kovo mėnesį, t.y. prieš balandžio 1 d. padidintą pardavimų mokestį, mažmeninė prekyba Japonijoje suaktyvėjo labiausiai per pastaruosius 17 metų. Pardavimai šalyje trečiąjį šių metų mėnesį kilstelėjo 11 proc., t.y. daugiausiai nuo 1997 metų kovo, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 28, 2014, 11:48 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:15 AM

Balandžio 1 d. Japonijoje pardavimų mokestis kilo nuo 5 iki 8 proc. – tai taip pat pirmasis per 17 metų mokesčio didinimas šalyje. Tokiu žingsniu vyriausybė tikėjosi sumažinti viešojo sektoriaus įsiskolinimus, nes šie vis didėja dėl socialinių išmokų senstančiai populiacijai. Šiuo metu viešojo sektoriaus skola siekia maždaug 230 proc. BVP ir yra laikoma didžiausia pramoniniame pasaulyje.

Taip pat daugelis ekspertų teigia, kad pardavimų mokesčio didinimas gali šaliai padėti pasiekti planinį 2 proc. infliacijos lygio vidurkį. Šalis, kaip ir daugelis kitų stambiausių pasaulio ekonomikų, jau kelis pastaruosius dešimtmečius kovoja su krintančių kainų tendencijomis. Šis nuosmukis neigiamai veikia vartojimą vidaus rinkoje, nes vartotojai ir bendrovės didesnius pirkinius atideda vėlesniam laikotarpiui, taip tikėdamiesi dar labiau sutaupyti.

Tiesa, praėjusią savaitę pateikti preliminarūs duomenys parodė, kad balandį, palyginti su tuo pačiu 2013 metų laikotarpiu, kainos kilstelėjo 2,7 procento.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.