Revoliucija Vilniaus gatvėse: italai pakeis 44 tūkst. šviestuvų

Vilniaus miesto savivaldybė ir Italijos bendrovė „Gemmo S.p.A.“ pasirašė partnerystės sutartį, pagal kurią Vilniuje per dvejus metus bus modernizuotas gatvių apšvietimas. Sostinėje bus sumontuoti taupūs ir modernūs LED šviestuvai, o elektros suvartojimas mažės daugiau nei 70 proc.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-04-28 13:15, atnaujinta 2018-02-14 11:14

Renovuoti ir modernizuoti pasenusius Vilniaus miesto gatvių apšvietimo tinklus sostinės savivaldybei kainuos apie 108 mln. litų.

Pasak Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko, tai pirmas toks projektas ne tik Lietuvoje, bet ir regione, kai modernizuojama viso miesto apšvietimo sistema.

„Pažangi technologija, kuri bus įgyvendinta viešos ir privačios partnerystės pagrindu, leis kasmet sutaupyti beveik 7 mln. litų už elektros energiją“, – sakė A.Zuokas.

Projektas, kurį viešos ir privačios partnerystės pagrindu įgyvendins tarptautinė kompanija „Gemmo S.p.A.“ iš Italijos, yra laikomas vienu geriausiu Europos Sąjungoje dėl planuojamų rezultatų.

Konkurse dalyvavo trys pasaulinės įmonės, o jas vertino tarptautiniai ekspertai iš Danijos ir Lietuvos.

Šiuo metu Vilniuje esami 44 tūkstančiai šviestuvų paskutinį kartą buvo atnaujinti 1997-2000 metais. Miesto gatvių apšvietimo įrenginių nusidėvėjimas viršija 89,5 proc. Daugumos šviestuvų eksploatacijos laikas baigsis po metų.

Įdiegus modernų apšvietimą sumažės aplinkos tarša, geriau apšviestos gatvės taps nusikalstamumo prevencijos priemone, tamsiuoju paros metus sumažės eismo įvykių tikimybė. Projektą įgyvendinanti kompanija visus darbus privalės atlikti per dvejus metus. Ji taip pat 18 metų eksploatuos ir prižiūrės Vilniaus apšvietimo tinklus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.