Rene Redzepi vadovaujamas restoranas Kopenhagoje jau 2010, 2011 ir 2012 metais buvo 50-ies geriausių pasaulio restoranų sąrašo viršūnėje. Pernai jį nukarūnavo Ispanijos restoranas „El Celler de Can Roca“.
Atsiimdamas apdovanojimą, R.Redzepis savo komandą pavadino savo „įkvėpimo šaltiniu“. Kartu jis pripažino nesąs „paprasčiausiais tipas“. Jie dar nėra pasiekę savo tikslo, pabrėžė „Noma“ virtuvės šefas. Esą dar yra tiek atradimų, tiek receptų, kurie nori būti užrašyti.
Buvusiame sandėlyje prie uosto įsikūrusio „Noma“ restorano virtuvę daugiausia sudaro Šiaurės šalių patiekalai. Jis turi dvi „Michelin“ žvaigždutes.
Tiesa, pernai „Noma“ buvo privestas atsiprašinėti, kai dešimtys svečių po apsilankymo restorane kelias dienas skundėsi pykinimu ir viduriavimu.
Antruoju geriausių restoranų sąraše šiais metais liko „El Celler de Can Roca“. Toliau eina restoranai Modenoje, Niujorke, Londone ir San Sebastiane.