Ką daryti, kad iš pašto dėžutės nedingtų jūsų korespondencija?

Rodos, pašto dėžutė tvarkinga, užrakinama, o vis tiek kartkartėmis iš jos dingsta prenumeruojami žurnalai. Kaip suktis iš padėties? O gal jūsų dėžutė netinkamai įrengta?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2014, 5:44 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:57 AM

 Lietuvos pašto atstovė spaudai Aurelija Jonušaitė.

"Šiuo atveju galėtume patarti tai įsirengti pašto dėžutę, kuri būtų be langelio, per kurį įmanoma ištraukti prenumeruojamus leidinius. Tačiau įsirengus tokią pašto dėžutę laiškininkas turėtų nuo jos turėti raktelį, kad galėtų į ją pristatyti prenumeratą ir korespondenciją.

Pagal Lietuvos Respublikos pašto įstatymą gaunamųjų laiškų dėžutės daugiabučiuose namuose turi būti įrengtos kiekvienoje laiptinėje ne aukščiau kaip antrame namo aukšte, individualiuosiuose namuose – prie įėjimo į gyvenamąją teritoriją.

Įmonėse, įstaigose ar organizacijose dėžutės turi būti įrengtos prie pagrindinio įėjimo į pastatą, o sodininkų bendrijose – prie pagrindinių įvažiavimų į sodininkų bendriją.

Svarbu pažymėti, kad individualiuose namuose, jei teritorija yra aptverta tvora, dėžutė turi būti įrengta ne prie namo, bet prie įėjimo į teritoriją – ant tvoros ar specialaus stovo.

Neretai pasitaiko atvejų, kad gyventojai pakabina dėžutę prie namo, o prie įėjimo į namą stovi pririštas šuo ar, dar blogiau, šuo būna palaidas. Jei teritoriją saugo agresyvus šuo, laiškininkai neturi galimybių pristatyti prenumeratos ar korespondencijos, todėl įrengiant pašto dėžutes reikėtų atsižvelgti į tai, ar laiškininkams bus patogu ją pasiekti".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.