Rusija Pasaulio prekybos organizacijai skundžia ES

Rusija apkaltino ES diskriminuojant dujų ir elektros energijos tiekėjus, veikiančius už bloko ribų. Anot Maskvos, pažeidžiamos tarptautines Pasaulio prekybos organizacijoje (PPO) galiojančios taisykles. Apie tai praneša portalas „EUbusiness“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 2, 2014, 2:38 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:47 AM

„Rusijos Federacija PPO sekretoriatą balandžio 30 d. įspėjo sieksianti konsultacijų su Europos Sąjunga dėl regione taikomų vadinamojo Trečiojo energetikos paketo nuostatų“, – praneša PPO.

Rusijos naftos koncernas „Gazprom“ šias taisykles apskundė tarptautinei organizacijai jau anksčiau. Europos Sąjungoje draudžiama tai pačiai įmonei valdyti skirstomuosius tinklus ar vamzdynus bei šiais tiekti kurą. Taip siekiama didinti tarp įmonių konkurenciją ir švelninti Europos priklausomybę nuo valstybės kontroliuojamų bendrovių.

Šiuo metu Rusija tiekia maždaug ketvirtį visoje ES sunaudojamo kuro, o kai kuriose šalyse yra apskritai laikoma vienintelė kuro tiekėja.

Maskva kaltina ES taisykles neva diskriminuojant trečiąsias šalis, dalyvaujančias gamybos, tiekimo ir gamtinių dujų perdavimo procesuose, be to, Rusijos pareigūnai teigia, kad regionas pažeidžia nemažai tarptautinių PPO galiojančių prekybos susitarimų.

Tokio žingsnio Maskva ėmėsi kylant vis didesnei įtampai dėl Ukrainos krizės. Savo ruožtu koncernas „Gazprom“ šią savaitę įspėjo, kad naujos sankcijos iš ES bei kitų Vakarų valstybių pusės gali sutrikdyti Europai svarbių dujų tiekimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.