“Lietuvos draudimo“ pirmasis ketvirtis nenuvylė

Didžiausia šalies draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ pirmą šių metų ketvirtį baigė uždirbusi 17,2 mln. litų pelno iki mokesčių, o jos pasirašytos ne gyvybės draudimo įmokos siekė 92,5 mln. litų. Bendrovės kapitalizacija yra stabili, jos mokumo atsarga, sudaranti 184 mln. litų, būtinąją atsargą viršija 2,7 karto.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2014, 11:02 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:52 AM

Palyginti su 2013 metų I ketvirčiu, „Lietuvos draudimas“ šiemet pasirašė 3 proc. daugiau ne gyvybės draudimo įmokų, išmokėjo 11 proc. daugiau žalų nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, uždirbo 5 proc. mažiau ikimokestinio pelno.

Metų pradžia pasižymėjo itin sėkminga investicine veikla, iš investicijų veiklos (obligacijų, akcijų ir valdomo nekilnojamojo turto) per pirmąjį ketvirtį uždirbta 5,21 mln. litų pelno, tai yra net 2,5 karto daugiau nei pernai per pirmą ketvirtį.

Bendrovės pirmo ketvirčio rezultatus komentuoja Kęstutis Šerpytis, „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius:

„Tiek draudimo veiklos rezultatas, tiek investicijų rezultatas gerokai viršijo bendrovės prognozes, todėl ketvirtį vertinu kaip sėkmingą. Visos draudimo bendrovės kovoja dėl rinkos dalies, aštriai konkuruoja kainomis ir nuolaidomis. Mano vertinimu, ne gyvybės draudimo kainos, ypač privačiose motorinėse draudimo rūšyse, yra rekordinėse žemumose, palyginti su žalų skaičiumi ir reikalingais kaštais žaloms kompensuoti“, – sako K. Šerpytis.

„Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius pabrėžė, kad vienas svarbiausių šių metų projektų bus pasirengimas euro įvedimui, kuris jau vyksta, prognozuojama, kad perėjimo į euro zoną procesas pareikalaus iki 5 mln. litų investicijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.