Turizmo agentūrų ir Konkurencijos tarybos ginčas - ES teisme

Lietuvos turizmo agentūrų ir

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 7, 2014, 2:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:27 AM

Daliai turizmo agentūrų neigiant, kad jos pritarė elektroninės pardavimų sistemos e-turas administratoriaus išplatintai žiniai apie galimą maksimalią nuolaidą, Vyriausybė palaiko Konkurencijos tarybos nuomonę, kad įmonės nebyliai pritarė nuolaidų ribojimui. Tokią poziciją Vyriausybė svarstys pasitarime trečiadienį ir ketina jai pritarti.

„Ūkio subjektai žinojo ar privalėjo žinoti apie informacinėje sistemoje patalpintą sisteminį pranešimą ir, neprieštaraudami taikomam nuolaidos ribojimui, išreiškė nebylų sutikimą apriboti kainų nuolaidas, todėl jiems gali būti taikoma atsakomybė“, - teigia Vyriausybės atstovai.

Dalis turizmo įmonių, patekusių į tarybos akiratį, teigė, jog nepastebėjo jokio ribojimo, neperskaitė pranešimo ar negavo elektroninio laiško. Tarybos teigimu, įmonės privalo būti apdairios ir atsakingos, negali ignoruoti ar nekreipti dėmesio į jų veiklai svarbius pranešimus.

Kreipimąsi į europinį teismą inicijavo Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

Konkurencijos taryba 2012 metų birželį nutarė, kad 30 kelionių agentūrų, kurios naudojosi internetine kelionių užsakymų sistema e-turas, neteisėtai apribojo maksimalią nuolaidą iki 3 proc. nuo kelionės kainos ir taip pažeidė Konkurencijos įstatymą, draudžiantį konkurenciją ribojančius susitarimus, tarp jų - ir konkurentų susitarimus dėl kainų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.