Verslininkui baigėsi kantrybė: vagis tikisi sudoroti premijomis

Mažeikiuose centrinį miesto stadioną renovuojančios ir Juodpelkio tvenkinių pakrantes tvarkančios Plungės UAB VVARFF generalinis direktorius Vilmantas Bučius mažeikiškių pilietiškumą skatins piniginėmis premijomis – už informaciją apie statybų aikštelėse siautėti ėmusius vagišius pasiūlytas 20 tūkstančių litų atlygis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-05-07 16:28, atnaujinta 2018-02-14 05:22

Per kelias pastarąsias savaites Mažeikiuose nuo vagių net tris kartus nukentėjusios bendrovės VVARFF nuostoliai siekia daugiau nei 100 tūkstančių litų.

„Gaila ne tik pavogtų bei sugadintų daiktų, bet ir laiko, kurį teks sugaišti norint likviduoti vagysčių padarinius. O labiausiai gaila, kad suniokojama tai, ką darydamas įdedi ne tik triūso, pastangų, bet ir dalelę širdies.

Neramu, kad sutvarkyti ir mažeikiškių gerovei skirti objektai gali tapti vandalų taikiniu.

Todėl skirdami premiją už informaciją apie vagis mes labiau siekiame skatinti žmonių sąmoningumą, o ne galvojame apie pačių patirtus nuostolius“, – portalui lrytas.lt sakė bendrovės VVARFF generalinis direktorius V.Bučius.

Patyrė didelę žalą

Mažeikių centrinio stadiono rekonstrukciją Plungės bendrovė VVARFF pradėjo pernai rudenį. Kartu imta tvarkyti ir Juodpelkio tvenkinių pakrantes. Šie darbai turi būti atlikti per vienus metus.

Tačiau darbus pradėję plungiškiai susidūrė su nenumatytomis kliūtimis – darbininkams ėmė kenkti vagišiai.

Balandžio 24-ąją į darbą atėję statybininkai pasigedo renovuojamame stadione palikto 21 metro varinio apšvietimo stulpų kabelio, dar trys šimtai metrų kabelių buvo sugadinta.

Pareiškimą policijai parašę statybininkai nurodė, kad dėl vagystės patyrė apie trylikos tūkstančių litų žalą.

Pirmadienį bendrovės VVARFF vadovai policijai pranešė apie dar vieną nusikaltimą. Iš Sedos gatvėje esančio aptvaro vagišiai ištempė daugiau nei toną sveriančią ritę, kurioje buvo daugiau kaip tūkstantis metrų varinio kabelio, bei vibracinę plokštę „Bella“.

Dėl šios vagystės patirti nuostoliai gali viršyti šimtą tūkstančių litų.

Daug žalos bendrovei padarę vagišiai į aptvarą pateko „nepastebėti“ čia sumontuotos ir prie saugos tarnybos pulto prijungtos apsaugos įrangos.  

Bendrovės vadovams trūko kantrybė

„Tai – ne paskutinė vagystė. Neseniai pasigedome ir stulpų atramoms išvedžioto kabelio galų.

Vagišiai nupjaustė iš pamato išlindusius kabelio galus.

Dabar teks statyti movas ir jungti kitus laidus. O tai jau ne tik materialiniai nuostoliai, bet ir papildoma gaišatis“, – sakė V.Bučius.

Pastarosios vagystės perpildė bendrovės VVARFF vadovų kantrybės taurę – buvo nuspręsta skirti 20 tūkstančių litų premiją už sučiuptus vagišius arba už informaciją, padėsiančią išsiaiškinti šias vagystes.

Vagišių taikiniu taps treniruokliai?

„Paskyrę premiją mes nesitikime, kad sučiupus vagišius atgausime pavogtus daiktus arba mums bus atlyginta padaryta žala.

Pavogtas varinis kabelis, manau, jau yra sugadintas ir priduotas į metalo supirktuvę. Nors varinius laidus draudžiama supirkinėti, šis draudimas kažkaip apeinamas.

O ir vagišiai, net jei bus sučiupti, nemanau, kad bus turtingi ir galės mums atlyginti padarytus nuostolius. Premiją už vagysčių išsiaiškinimą mes pasiūlėme galvodami apie ateitį.

Poilsio parke bus įrengta apie 30 metalinių treniruoklių. Toks treniruoklis gali kainuoti tūkstantį ir daugiau litų.

Jei metalo vagys suniokos šiuos mažeikiškiams skirtus treniruoklius, bus sumenkintas ir mūsų į šio parko sutvarkymą įdėtas triūsas“, – portalui lrytas.lt sakė į mažeikiškių sąmoningumo skatinimą savo pinigus investuojančios bendrovės VVARFF vadovas.

Žmonės Lietuvoje darosi sąmoningesni

Didelę darbo praktiką turintis V.Bučius pastebėjo, kad žmonės Lietuvoje darosi sąmoningesni.

„Jau nebeniokojami kelio ženklai, nebe viskas, kaip anksčiau, traukia ir ilgapirščių dėmesį. Neabejoju – Lietuva pasikeis, tik ir toliau reikia apie tai kalbėti ir auklėti žmones“, – sakė Plungės bendrovės vadovas.

Paraginęs mažeikiškius būti nepakančius jų miestą niokojantiems vagišiams, V.Bučius paprašė informacijos apie vagystes turinčius žmones paskambinti telefonu 8 614 83 730.

Už informaciją, padėsiančią demaskuoti vagišius, pažadėtas 20 tūkstančių litų atlygis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.