„Mantinga“ užsimojo: už 23 mln. litų stato duonos kepyklą

Kone 23 mln. litų – tiek kainuos naujasis „Mantingos“ priestatas ir jam reikalingi įrenginiai. Ne visi 23 mln. litų - „Mantingos“. 9 mln. 811 tūkst. litų priestatui statyti įmonė gavo iš Lietuvos verslo paramos agentūros. Statybos bus pradėtos pirmadienį, o jas numatyta baigti jau kitų metų pradžioje. Tačiau ne vien naujas priestatas suvalkiečių planuose. Ne tik artimose, bet ir egzotiškose Afrikos, Japonijos rinkose žaidžiantys marijampoliečiai turi ambicijų įkelti koją ir į Artimuosius Rytus.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

May 9, 2014, 4:37 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:20 AM

Milijoninių investicijų marijampoliečiams prireikė, kad galėtų kepti duoną ir bandeles ant akmens pado. Plečiasi gamyba – auga ir darbuotojų būrys. Šiandien „Mantingoje“ dirba 800 žmonių, tačiau iškilus naujam priestatui su dar viena gamybos linija ketinama į darbą priimti dar 83 darbuotojus.

„Mantingos“ gaminiai po pasaulį pabirę plačiai. Suvalkiečių kepinius kremta ne tik skandinavai, bet ir japonai. Iš viso – 32-ejų šalių gyventojai.

„Rinkdamasis, su kuo dirbti, japonas lygina ne japoną ir lietuvį, o lietuvį – su vokiečiu ar prancūzu. O čia lietuviai kainos ir kokybės santykio atžvilgiu ima viršų“, - pranašumus aiškino „Mantingos“ gamybos direktorius Artūras Venslauskas.

Karščiausias marijampoliečių laimėjimas – sandoris su suomių kavinių tinklu „Arnolds“. Sukirsta rankomis, kad jiems „Mantinga“ gamins naują produkciją – sluoksniuotus saldžius kepinius. „Šiam produktui reikia žinių, kad jis pavyktų toks, kokio reikia, neprisigėręs riebalų. Parodėme, ką galime, ir suomiai liko patenkinti“, - sako įmonės valdybos pirmininkas Klemencas Agentas, šaldyto maisto idėją į Lietuvą prieš 15-a metų parsivežęs iš užsienio.

40 proc. produkcijos Lietuvoje parduodanti „Mantinga“ svajoja įtikti ir Artimiesiems Rytams. „Tai – labai įdomios rinkos. Kai įžengi į vieną šalį, po to gali eiti ir į kitas. Turime rimtų planų su Saudo Arabija ir Jungtiniais Arabų Emyratais. Tačiau kol kas vyksta derybos“, - pasakojo K.Agentas.

Į Kiniją Marijampolėje šaldyti produktai nekeliauja.

„Bet kas į ją nenori vežti? Kai 2003 m. buvau Kinijoje, ten duoną valgė tik užsieniečiai, patys kinai valgė tik ryžius. Šiandien duona ten populiaresnė. Reikia sukurti kinams tinkantį produktą. Tačiau yra vienas niuansas: kinai – puikūs plagiatoriai“, - kalbėjo „Mantingos“ valdybos pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.