Vyresnio amžiaus pirkėjus nuolaidomis gundo ir sliekų pardavėjai

Nuolaida - 200 procentų? Būna ir tokių, ypač kai pirkinys – musių lervos, lenkiški ar olandiški sliekai, o pirkėjai – pensininkai. Viena žvejybos reikmenų parduotuvių tinklą turinti bendrovė sugalvojo, kad senjorams visai neblogai būtų ne tik iškamantinėti pardavėjus apie naujoves. Bet ir šį tą nusipirkti. Todėl antradieniais jiems plačiau atvėrė duris.

Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbailienė

May 9, 2014, 3:21 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:23 AM

„Maždaug prieš porą mėnesių antradienį paskyrėme vyresnio amžiaus žmonėms. Sugalvojome jiems skirtą lojalumo akciją, - parduodame jaukus ir masalus kone perpus pigiau. O musių lervos jiems apskritai tekainuoja litą, kai visi kiti pirkėjai už jas moka 3 litus“, - sakė bendrovės „Romada“ vadovas Marius Urnikis. Jis pats Klaipėdoje esančioje parduotuvėje stovi už prekystalio, todėl puikiai žino ir apie senjorų godas.

Jo teigimu, dažniausias vyrsnio amžiaus žvejų mėgėjų pirkinys – jaukai ir jų priedai. Tokioms prekėms taikoma 40 proc. nuolaida. O visos kitos prekės, kokias senjorai benusižiūrėtų, antradieniais jiems parduodamos penktadaliu pigiau.

Tam, kad pardavėjai patikėtų, jog puikiai atrodantis pirkėjas tikrai neapsimetinėja, tenka parodyti ir pensininko pažymėjimą.

Anot M.Urnikio, per tuos porą mėnesių pensininkai jau įprato į Lietuvoje išsibarsčiusias „Romados“ parduotuves atkulniuoti antradieniais.

„Jiems į darbą juk nereikia eiti. O ir pardavėjams ši diena – lengvesnė, daugiau dėmesio jie gali skirti garbaus amžiaus žmonėms. Mat kuo arčiau savaitgalis, tuo daugiau kitų klientų varsto žvejybos reikmenų parduotuvių duris“, - sakė M.Urnikis.

Jo teigimu, senjorai – smalsūs. Vienus labiau domina naujovės, kitus – mažiau, bet paprastai visi perka tik tai, kas būtina.

„Buvau nusipirkęs spiningą prieš daugybę metų, o tik dabar sulūžo“, - tai prataręs koks garbus žvejys, žiūr, paprašo jo naujo. Pavarto rankose vieną, pavarto kitą, bet, anot Mariaus, vis dėlto nusiperka tą, kuris pigiausias.

Antradienis – gera diena ne tik pensijinio amžiaus sulaukusiems žvejams. „Iki“ parduotuvių tinklas taip pat šią dieną paskyrė senjorams. Ir visoms prekėms taiko 10 proc. nuolaidą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.