Moldovoje mokslininkai rezga bendradarbiavimo planus

Iš Moldovos mūsų šalies verslininkai importuoja vyną, vaisius, saulėgrąžų sėklas, graikinius riešutus, džiovintas slyvas. Tačiau nesuka sau galvos dėl to, kad galima būtų importuoti ir žinių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

May 12, 2014, 6:09 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:02 AM

Šiuo metu žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna lankosi Molodovoje, kur ryt, gegužės 13-ąją, dėl abipusio bendradarbiavimo veiksmų plano sukirs rankomis su Moldovos žemės ūkio ir maisto pramonės ministru Vasile Bumacovu.

Taip pat Moldovoje bus pasirašytos bendradarbiavimo sutartys tarp mūsiškio Aleksandro Stulginskio universiteto bei Moldovos Biotechnologijų ir veterinarijos medicinos praktinių studijų ir mokslinių tyrimų instituto.

Pasak V.Juknos, Lietuvos žemės ūkio sektroiui reikia kuo daugiau aukštos kvalifikacijos specialistų. Tad jų išsilavinimui turi būti skiriama itin daug dėmesio, nes šiuo metu specialistų trūksta, ypač kaime.

Neatsitiktinai Moldovoje Aleksandro Stulginskio universiteto rektorius profesorius Antanas Maziliauskas ir Biotechnologijų ir veterinarijos medicinos praktinių studijų ir mokslinių tyrimų instituto atstovai pasirašys susitarimą, kurio pagrindu studentai galės dalyvauti mainų programoje ir keistis turima patirtimi.

„Kuo daugiau patirties įgys studijuodamas jaunimas, tuo aukštesnės kvalifikacijos turėsime specialistus. Viena iš tokių priemonių – tai studijos ir stažuotės svetur“, – pažymėjo V.Jukna.

Moldovoje, per susitikimus su šios šalies žemės ūkio pareigūnais, kalbama apie investicijų pritraukimą, apie patirtį ekologinio ūkininkavimo ir atsinaujinančių energijos išteklių srityse. Taip pat ketinama apsikeisti žiniomis apie naujų veislių vaisių - obuolių, kriaušių, vyšnių, slyvų ir kitų švedimą, skirtingas tyrimų metodikas ir specialistų patirtį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.