Pirkdami pigų dviratį, įsigysite ir amžiną galvos skausmą

Aktyvaus poilsio mėgėjams dviratis - viena mėgstamiausių transporto priemonių. Į ką labiausiai reikia atkreipti dėmesį įsigyjant naują dviratį? Kokio dydžio turi būti ratai? Ar svarbu, kur pagamintos dviračio detalės? Ar verta dviratį pirkti turguje?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2014, 1:32 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:22 PM

Pirmasis klausimas, kurį sau turi užduoti pirkėjas, – kur juo bus važinėjama.

Jei norite nemažu greičiu lėkti po miestą ar šiaip gerais keliais, derėtų rinktis miesto dviratį su 28 colių (1 colis – 2,54 cm) skersmens ratais bei 1,25 colio pločio padangomis. Labiau patyrusiems greičio mėgėjams siūlomi lenktyniniai dviračiai.

Tuo tarpu tiems, kurie mėgsta važinėti po miškus ar šiaip bekeles, patariama rinktis kalnų dviratį su 26 colių ratais bei 1,95 colio padangomis.

Toliau derėtų atkreipti dėmesį į rėmą, detales, bet ne į aksesuarus ar blizgučius.

Daug kur pirkėjams siūlomi gražiai nudažyti dviračiai minkštais, plastiškais rėmais, tačiau jų važiavimo kokybė – labai abejotina.

Lietuvoje dar gajus mitas, kad jei ant vienos svarbiausių detalių – galinio jungiklio – yra užrašas „Shimano“, tai užtikrina aukštą kokybę.

Tai netiesa: ši įmonė gamina tikrai gerą produkciją, tačiau turi net 12 kokybės lygių. Vieni jungikliai montuojami į 300-400 litų kainuojančius dviračius, o visai kitos klasės – į kainuojantį tūkstantį ir daugiau litų.

Kita vertus, kiti detalių gamintojai – „Sram“ ar juolab „Compagnoni“ – nenusileidžia, o gal net ir pranoksta „Shimano“.

Kalbant apie rėmus, vienos nuomonės, kuris – plieno ar aliuminio – yra geresnis, nėra.

Galima konstatuoti, kad gero dviračio kaina prasideda nuo pusantro tūkstančio litų, jau nekalbant apie lenktyninius, kurių pigiausias kainuoja nuo 5 tūkstančių litų.

Aišku, galima važinėti ir tokiu, kuris kainuoja 500-700 litų, tačiau jo kokybė tikrai bus prastesnė.

Patarimas: pamirškite turgavietes bei didžiuosius prekybos centrus. Nereikia baimintis profesionalių pardavėjų patarimų, nes jie iš tiesų siekia ne išpešti kuo daugiau pinigų, o padėti pasirinkti optimalų variantą.

Įsigijus dviratį, reikia jį prižiūrėti. Dažniausiai tenka sutepti grandinę, kai kas tai daro netgi po kiekvieno važiavimo. Todėl valymo, plovimo ir tepimo priemonės visuomet turi būti po ranka.

Yra labai paprastas būdas patikrinti, ar dviračiui viskas gerai. Pakanka jį iš 5-10 centimetrų aukščio numesti ant grindų. Jei niekas nebarška, vadinasi, tvarkingas.

Iškilus problemų, nepatartina remontuoti namų sąlygomis. Mat šiuolaikiniai dviračiai – techniškai palyginti sudėtingas gaminys, todėl derėtų kreiptis į specialistus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.