Iš bendrovės „Ryanair“ – nerimą keliančios žinios

Airių skrydžių bendrovė „Ryanair“ pakliuvo į nevaldomą sūkurį?

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 19, 2014, 12:27 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:57 PM

Naujienų agentūra BBC pranešė, kad grynasis „Ryanair“ pelnas per 12 mėnesių – iki šių metų kovo – smuko iki 523 mln. eurų, nors dar tuo pat laikotarpiu iki 2013-ųjų kovo sudarė 569 mln. eurų.

Praėjusiais metais bendrovė du kartus įspėjo savo indėlininkus dėl silpstančių finansų. Kaip pagrindinę nuosmukio priežastį įmonė įvardijo sektoriuje dėl kainų kylančią konkurenciją.

Tiesa, skrydžių bendrovė ir toliau tikisi, kad ateinančiais finansiniais metais jos aptarnaujamų keleivių skaičius kils 4 proc. ir pasieks 84,6 mln. asmenų.

Taip pat prognozuojamas gausus vasaros sezono skrydžių pardavimas, tiesa, rudenį įvairūs įmonės taikomi mokesčiai turėtų smukti 6–8 proc.

„Ryanair“ generalinis direktorius Michaelas O'Leary teigė, kad per pastaruosius metus bendrovė itin daug dirbo siekdama pagerinti klientų aptarnavimą: išlaikyti jos paslaugomis jau besinaudojančius asmenis ir prisivilioti naujų.

Tam sukurta paslauga, leidžianti nurodyti konkrečią vietą lėktuvo salone perkant bilietą ir sumažinti bagažui taikomi apmokestinimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.