„Hewlett-Packard“ atleis dar 16 tūkst. darbuotojų

Didžiausia pasaulyje asmeninių

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-05-23 10:00, atnaujinta 2018-02-13 15:05

HP neseniai skelbė apie planus panaikinti 34 tūkst. darbo vietų, taip vykdydama 2012 metais paviešintą verslo restruktūrizavimo programą. Taigi restruktūrizavus verslą bendras atleistųjų skaičius sieks 50 tūkstančių žmonių.

Kompanija, vadovaujama generalinės direktorės Meg Whitman, tokiomis priemonėmis stengiasi sumažinti išlaidas, o vėliau sutaupytas lėšas investuoti į verslo plėtrą.

„Mes siekiame palaipsniui suformuoti HP į paslankesnę, ekonomiškesnę, labiau į klientą-partnerį orientuotą kompaniją“, - sakė M. Vitman.

Pastaraisiais metais HP neigiamai atsiliepė mažėjantys asmeninių kompiuterių pardavimai, nes vartotojų dėmesį labiau patraukia tokie įrengimai kaip planšetės ir išmanieji telefonai.

HP restruktūrizavimo planą paskelbė 2012 metais - pagal jį planuota supaprastinti kompanijos verslo procesus, paspartinti inovacijų plėtrą, sumažinti išlaidas ir pasiekti geresnių rezultatų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.