Pasibaigus picerijos vokelių erai parduoda Baltojo tilto kavines

Po Baltuoju tiltu esančios patalpos bus parduodamos aukcione. Ar jas pardavus veiks čia esanti vyninė „Vinchenso“ ir naktinis klubas „Gluck“ – nežinia.

Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė, Simona Viltrakytė

May 24, 2014, 5:12 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:48 PM

Komercinės paskirties patalpas po Baltuoju tiltu siūloma pirkti pirmą kartą. Todėl sunku nuspėti, koks bus susidomėjimas aukcionu.

Birželio 2-ąją vyksiančiame aukcione pradinė patalpų kaina – 4,1 mln. litų.

Ober-Haus“ Komercinio nekilnojamojo turto skyriaus vadovas Darius Tumas nesiėmė spėlioti, už kiek gali būti parduotas statinys, mat nėra su kuo jo palyginti. Panašaus tipo, panašioje vietoje esančių patalpų nėra, rašo "Lietuvos rytas".

Šiandien po Baltuoju tiltu veikia dvi maitinimo įstaigos, o kitos patalpos tuščios arba iškraustomos. Kaip teigė SEB banko Specialaus kreditų administravimo departamento direktorius Ugnius Vipartas, šiuo metu visos sutartys su šių patalpų nuomininkais galioja.

Jeigu per aukcioną patalpos bus nupirktos, nuomos sutartis kartu su nekilnojamuoju turtu perims naujasis savininkas. Jis ir nutars, ką toliau daryti.

Viena garsiausių patalpų po Baltuoju tiltu nuomininkių – picerija „Mambopizza“, tačiau verslas čia nesiklostė – lankytojams picerija duris užtrenkė pernai.

Tikėtina, kad picerijų tinklą į verslo dugną stumtelėjo su nuslėptais mokesčiais susiję skandalai. Būtent aukcione parduodamose patalpose triūsusios darbuotojos gaudavo nelegalius atlyginimus. Tai išsiaiškino Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Kad darbdavys moka nešvarius pinigus, pripažino patys darbuotojai.

Teigta, kad „Mambopizza“ šeimininkai slėpė pajamas. VMI išsiaiškino, jog picerijos klientai gaudavo tarpinius čekius, kuriuos apmokėdavo kaip sąskaitą. Tačiau čekiai buvo ne galutiniai, todėl jų duomenys nebuvo įtraukiami į įmonės apskaitą. Panaikinusi tarpinius čekius, picerija nuslėpė 1,5 mln. litų.

Prekės ženklo „Mambopizza“ siejamų viešojo maitinimo įstaigų tinklo finansus iki 2009-ųjų tvarkė „M.Foodmaster“.

VMI skaičiavimu, nuo valstybės ji vien Vilniuje galėjo nusukti apie 300 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas užtruko ne vienus metus, kol 2013-ųjų pavasarį paskelbė nuosprendį: picerijų tinklas nuo valstybės bandė nuslėpti beveik milijoną litų mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.