Briuselyje tariasi, kaip apsaugoti komercines paslaptis

Ūkio ministras Evaldas Gustas ir ūkio viceministrė Rasa Noreikienė Briuselyje dalyvauja Europos Sąjungos (ES) Konkurencingumo tarybos posėdyje. Jame bus siekiama valstybių narių sutarimo dėl dviejų ES teisės aktų projektų – Komercinių paslapčių direktyvos ir Reglamento dėl automatinės pagalbos iškvietimo sistemos „eCall“ transporto priemonėse.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 26, 2014, 10:38 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:56 PM

Komercinės paslaptys yra strategiškai svarbios verslo plėtrai, konkurencingumui ir novatoriškos veiklos rezultatams. Efektyvi komercinių paslapčių apsauga yra neatsiejama nuo palankių sąlygų inovacijoms, moksliniams tyrimams ir technologinei plėtrai.

Šiuo metu ES valstybių narių nacionalinės teisės normos nustato nevienodo lygio komercinių paslapčių apsaugą, ir tai sudaro kliūčių sklandžiam informacijos, sudarančios komercinę paslaptį, judėjimui vidaus rinkoje. Siūloma direktyva siekiama suderinti ES valstybių narių nacionalinės teisės normas.

Reglamentu dėl pagalbos iškvietimo sistemos siekiama užtikrinti, kad naujo modelio transporto priemonėse (t. y. M1 ir N1 kategorijų lengvuosiuose automobiliuose ir mažos keliamosios galios krovininėse transporto priemonėse) būtų privaloma montuoti automatinę pagalbos iškvietimo „eCall“ sistemą.

Pasak ūkio ministro E. Gusto, šios sistemos diegimas padėtų greičiau suteikti pagalbą kelyje ir prisidėtų prie pažangos kelių eismo saugos srityje. Teigiamas poveikis numatomas ir pramonės sektoriui – ypač įmonėms, susijusioms su įvairių šiai sistemai reikalingų technologijų, komponentų ir paslaugų teikimu.

Konkurencingumo tarybai pirmininkaujanti Graikija taip pat pateiks pažangos ataskaitas dėl ES prekių ženklų sistemos reformos paketo ir Kelionių paslaugų paketų direktyvos, kurie buvo svarstyti ir per Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai.

ES prekių ženklų sistemos reforma siekiama sukurti veiksmingesnę ir labiau suderintą prekių ženklų sistemą Europoje.

Kelionių paketų direktyvos peržiūra susijusi su esminiais kelionių paketų rinkos pokyčiais per pastaruosius du dešimtmečius. Sparti plačiajuosčio interneto sklaida paskatino kelionių organizatorius kurti naujus produktus. Todėl, įvertinus pasikeitusias kelionių paketų rinkos realijas, direktyvos peržiūra siekiama atnaujinti kelionių paketams taikomas taisykles.

Konkurencingumo tarybos Kosmoso dalyje numatoma tvirtinti Tarybos išvadas dėl ES ir Europos kosmoso agentūros (EKA) santykių, siekiant tobulinti organizacijų bendradarbiavimą.

Lietuva, kaip valstybė, pradėjusi bendradarbiavimo su Europos kosmoso agentūra procesą, yra suinteresuota glaudesniu ES ir EKA bendradarbiavimu ir kosmoso pramonės politikos tobulinimu, optimizuojant investicijas į kosmoso sritį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.