Dalis pajūrio verslininkų pražiopsojo uždarbį

Į Lietuvą atsiritusi karščio banga ir Palangos paplūdimius užplūdę tūkstančiai poilsiautojų pajūrio verslininkus užklupo nepasirengusius – praėjusį savaitgalį kurorte iš 11 paplūdimio kavinių veikė tik dvi, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

May 27, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:06 PM

Paplūdimiuose dirbantys Palangos verslininkai praleido pirmąją progą užsidirbti.

Savaitgalį prie Baltijos jūros poilsiautojų buvo prigužėję kaip vasaros įkarštyje, o kelių kilometrų ilgio pakrantės ruože nuo jūros tilto į šiaurę dar nebuvo matyti nė vienos gėrimus ir užkandžius siūlančios paplūdimio palapinės.

Pajamos – kaip birželį

Palangos paplūdimiuose iš 11 maitinimo įmonių skirtų vietų buvo pastatytos ir veikė tik dvi pliažo kavinės, o Šventojoje iš septynių nebuvo nė vienos.

Vieną kavinę paplūdimyje, prie S.Dariaus ir S.Girėno gatvės, savaitgaliui spėjęs įsirengti palangiškis Tomas Žulkus sakė, kad uždirbo kaip birželį.

Per dvi savaitgalio dienas šios kavinės apyvarta siekė maždaug 3 tūkstančius litų. Didesnio uždarbio sulaukiama tik liepą arba rugpjūtį.

Tačiau penkias viešojo maitinimo vietas paplūdimiuose turintis verslininkas teigė, kad skubėti atidaryti visų kavinių dar nėra prasmės, nes susigundžius pirmuoju uždarbiu vėliau galima skaudžiai nusvilti.

„Po pirmųjų karščių dažnai oras atvėsta ir paplūdimiai ištuštėja.

Tuomet pliažo kavinės veikla tampa nuostolinga – apyvartos beveik nėra, o darbuotojams algas mokėti reikia. Net laikinai kavinę uždarius, visą parą reikia samdyti sargus, kurių dienos atlyginimas siekia apie 100 litų“, – aiškino T.Žulkus.

Skubiai stato palapines

Šitaip save guodžiantys jau gegužę pirmąsias pajamas galėję gauti verslininkai prisipažįsta, kad tokie karščiai buvo nelaukti, nes dar prieš savaitę jų niekas neprognozavo.

Supratę, kad maudymosi ir deginimosi sezonas jau prasidėjo, dabar daugelis įmonių pliažuose skuba statyti palapines, nors įprastai jos iškildavo tik birželio pradžioje.

„Paplūdimiuose dirbančių verslininkų pajamos tiesiogiai priklauso nuo orų. Gali būti pats vidurvasaris ir atostogų sezono įkarštis, bet jei lis, mūsų apyvarta bus nulinė“, – teigė T.Žulkus.

Atidžiai seka orų prognozes

Prasidėjus vasaros sezonui paplūdimiuose dirbantys verslininkai net keliuose interneto puslapiuose atidžiai analizuoja orų prognozes, nes tiktai nuo to priklauso jų sėkmė.

„Produktus ir gėrimus reikia užsakyti prieš 2–3 dienas, o per tą laiką žadėti orai ima ir pasikeičia. Už tikslią orų prognozę mokėtume nemažus pinigus“, – sakė Palangos verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.