Bankrutavusiame prekybos centre įsikurs čiužinių gamintojai

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

May 28, 2014, 5:01 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:31 AM

Panevėžio pakraštyje netrukus vėl atgis nuo pernai metų pabaigos ištuštėjęs prekybos centro „Bauhof“ pastatas. Jame įsikurs nauji baldų ir čiužinių gamintojos, bendrovės „Dominari“ gamybos cechai. Jei ne šis nesunkiai gamybai pritaikomas pastatas, plečianti savo veiklą bendrovė „Dominari“ būtų buvusi priversta patalpų ieškoti kituose miestuose.

Klaipėdos gatvės gale didžiulis pastatas stūkso tuščias nuo praėjusių metų pabaigos, kai buvo uždarytas jį kelerius metus nuomojęsis prekybos centras „Bauhof“, o šio tinklo parduotuves visoje Lietuvoje valdžiusi bendrovė paskelbė bankrotą.

Šį pastatą „Bauhof“ nuomavosi iš bendrovės „Ogmios Real Estate“, valdančios ir prekybos bei pramogų centrą „Babilonas“.

Minėtas pastatas be didelių investicijų gali būti pritaikytas gamybinei veiklai, yra visa reikalinga infrastruktūra, todėl tikimasi, kad jau greitai čia pradės veikti nauji „Dominari“ gamybos cechai. Planuojama, kad juose bus įdarbinta apie 150 naujų darbuotojų.

Iš viso „Dominari“ įmonių grupėje dabar dirba daugiau nei 600 panevėžiečių, tai viena stambiausių miesto darbdavių. Jos apyvarta skaičiuojama šimtais milijonų litų.

„Panevėžyje tai buvo vienintelis pastatas, kuriame galime plėtoti gamybą. Jei nebūtume išsinuomoję šių patalpų, būtume žvalgęsi kituose miestuose“, – sakė „Dominari“ vykdantysis direktorius Andrius Buraitis.

„Dominari“ plėtra džiugina ir netoliese, kitoje Nevėžio upės pusėje įsikūrusios Panevėžio laisvosios ekonominės zonos (LEZ) direktorių Roką Krivonį. „Džiaugiuosi, kad Panevėžyje plečiasi gamyba, nes gamybininkai įdarbina daugiau žmonių nei prekybininkai. Manau, kad bendradarbiaujant LEZ, BABILONUI, savivaldybei Panevėžyje sukursime valstybinės ar net visų Baltijos šalių reikšmės pramonės centrą, nes miestas yra tikrai patogioje vietoje: čia kertasi svarbūs keliai, bus „Rail Baltica“. Nėra kito miesto Lietuvoje, iš kurio ir Vilnius, ir Ryga būtų pasiekiami per pusantros – dvi valandas“, – sakė R.Krivonis.

Tačiau naujas darbo vietas Panevėžyje kuriantys verslininkai tikisi daugiau palaikymo ir iš miesto savivaldybės. Pavyzdžiui, sprendžiant miesto maršrutinių autobusų susisiekimo gerinimo klausimą. Šiuo metu miestiečius „Panevėžio autobusų parko“ maršrutiniai autobusai veža tik iki prekybos ir pramogų centro „Babilonas I“, o nuo šios galinės stotelės iki buvusio „Bauhof“ prekybos centro ir kitų aplinkui įsikūrusių įmonių reikia pėsčiomis kulniuoti dar maždaug 1-1,5 km.

Bendrovės „Ogmios Real Estate“ atstovai Panevėžio savivaldybei ir „Panevėžio autobusų parko“ vadovams jau anksčiau siūlė savo lėšomis įrengti galinę autobusų stotelę maždaug ties buvusiu prekybos centru „Bauhof“. Tačiau savivaldybės valdomos bendrovės „Panevėžo autobusų parkas“ administracija paaiškino, kad jiems ilginti šį maršrutą neapsimoka, nes nebus daug keleivių. Toks požiūris verslininkus stebina. Juo labiau, kad miesto autobusų maršrutai jau pratęsti iki Molainių, Piniavos kaimų.

Galbūt miesto autobusų maršrutai iki Klaipėdos gatvės galo vis dėlto bus pratęsti dabar, kai „Bauhof“ prekybos centro vietoje pradės veikti bendrovės „Dominari“ cechai? Ateinančią savaitę pastarosios ir „Babiloną“ valdančios bendrovių atstovai vėl ketina vykti pas Panevėžio miesto vadovus tartis dėl autobusų maršrutų iki Klaipėdos gatvės galo pratęsimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.