Šviesi žinia: šiauliečiai valdininkai pramoko skaičiuoti

Šiaulių miesto savivaldybėje triūsiantys valdininkai pagaliau pramoko skaičiuoti – jiems trečiuoju bandymu pavyko tiksliai įvardinti sutarties su bendrove „Specializuotas transportas“ vertę.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

May 28, 2014, 2:35 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:37 AM

Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje (CVPIS) buvo paskelbta, kad Šiaulių savivaldybės ir bendrovės „Specializuotas transportas“ sudarytos sutarties vertė – 25 mln. litų.

Oficialus pranešimas nustebino, nes konkurso sąlygose buvo įrašyta, jog per 5 metus bus išgabenta 200 tūkst. tonų atliekų.

Konkurso laimėtoja paskelbta bendrovė „Specializuotas transportas“ pati pasiūlė 83,42 lito (su PVM) įkainį už išvežtą atliekų toną.

Suskaičiavus visą atliekų kiekį, sutartyje įrašyta suma pasirodė pernelyg didelė – turėjo būti ne 25, o 16,68 mln. litų. Tad savivaldybės klerkai buvo užprogramavę vežėjui 8,32 mln. litų papildomą pelną.

Po dienraščio „Lietuvos rytas“ ir portalo lrytas.lt publikacijų valdininkai sukruto. Netrukus buvo pakeista sutarties vertė – CVPIS paskelbta, kad vežėjui bus sumokėta nebe 25, o 18,33 mln. litų.

Žurnalistai netruko paskaičiuoti, kad išskirtinio Šiaulių valdžios palankumo sulaukiančiam vežėjui vis tiek trokštama atseikėti daugiau nei priklauso – vėl įrašyta didesnė suma.

Dar kartą viešai sugėdinti mokesčių mokėtojų išlaikytiniai trečiuoju bandymu pakoregavo dokumentus taip, kaip ir turėjo būti – CVPIS atsirado įrašas, kad atliekos bus vežamos 83,42 Lt (su PVM) įkainiu.

Dokumentą pasirašė Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Gedeminas Vyšniauskas, dėl menamo užimtumo nerasdavęs laiko pakalbėti šia tema. Valdininkas apskritai bandė neigti, kad sutartyje buvo 25 mln. litų suma: „Jos niekada nebuvo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.