„Apple“ sutarė dėl 3 mlrd. JAV dolerių vertės pirkinio

JAV technologijų milžinė „Apple“ patvirtino įsigysianti ausinių gamintoją ir muzikinę platformą internete aptarnaujančią įmonę „Beats Electronics“ Pasirašomas sandoris vertas 3 mlrd. JAV dolerių ir yra laikomas vienu stambiausių „Apple“ pirkinių pastaruoju metu. Taip pat po įsigijimo prie „Apple“ komandos prisijungs „Beats“ įkūrėjai – prodiuseris Jimmy Iovine'as bei atlikėjas Dr. Dre. Apie tai praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 29, 2014, 9:52 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:06 AM

„Apple“ vadovas Timas Cookas teigia, kad sandoris leis bendrovei „ir toliau kurti novatorišką muzikos produkciją ir teikti paslaugas visame pasaulyje“.

Oficialiame pranešime nurodoma, kad JAV technologijų milžinė iš pradžių sumokės už bendrovę 2,6 mlrd. JAV dolerių, o vėliau dar 400 mln. JAV dolerių.

Anksčiau „Beats“, įkurta 2008 metais, buvo daugiausiai žinoma dėl savo gaminamų ausinių, tiesa praėjusiais metais bendrovė ėmė teikti registruotiems vartotojams galimybę klausytis muzikos internetu ar pasijungus prie jos platformos per išmaniuosius įrenginius. Pati „Apple“ taip pat teikia tokias paslaugas ir laikoma pioniere tokių platformų sektoriuje, tačiau pastaruoju metu ji sunkiai konkuruoja su tokiomis populiariomis programomis kaip „Spotify“, „Pandora“ ar „Rdio“.

Ekspertai nurodo, kad neįprasta „Apple“ taktika ir „Beats“ įsigijimas labai nustebino jos akcininkus – paprastai mažesnes įmones superka konkurentė „Google“, o „Apple“ toks žingsnis gana netikėtas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.