Šiaulių pramonės parkas pagaliau sulauks investuotojų

Šiaulių miesto savivaldybės klerkai suskato girtis, kad į Pramonės parką vežte veržiasi nauja investuotojų banga.  Tikinama, kad 52 ha teritorijoje jau investuota ir ruošiamasi investuoti 103 milijonus litų. Be to, būsią sukurta 1300 darbo vietų.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

May 29, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:39 AM

Savivaldybė paskelbė, kad baigiamos suderinti sutartys su bendrovėmis „Kensa“ ir „Scania Lietuva“.

Pirmoji baldų gamintoja ketina investuoti 5,5 milijono litų ir papildomai įdarbinti 70 žmonių. Dabar šioje bendrovėje dirba 130 darbuotojų.

Įmonė „Scania Lietuva“ žada investuoti 3 milijonus litų ir įdarbinti 15 šiauliečių.

Pasak savivaldybės ivesticijų ir miesto plėtros skyriaus vedėjos Aistės Žalevičienės, Pramonės parke yra likę vos keletas laisvų sklypų. Juos ketinama rezervuoti biurų pastatams, o kiti investuotojai būsią nukreipti į Šiaulių laisvąją ekonominę zoną.

Plyno lauko investicijoms skirtas Šiaulių pramonės parkas įrengtas prieš septynerius metus. Tada šiauliečiai valdininkai ir politikai pūtėsi, kad norinčiųjų yra tiek daug, kad driekiasi eilės.

Deja, tai tebuvo tuščios kalbos - į 47,66 mln. litų ES fondų ir Šiaulių miesto savivaldybės investicijų sulaukusius dirvonus besiveržiančiųjų nesulaukta.

Realiai dirbančių ir dabar nėra daug. Čia veikia gofruotąjį kartoną gaminanti bendrovė „Lietmeta“. 2 mln. litų investavusi ir 40 žmonių įdarbinusi įmonė yra pateikusi prašymą dar vienam sklypui, kad galėtų plėstis.

Didžiulę gamyklą baigia pasistatyti nerūdijančio plieno gaminius prekybos tinklams, biurams gaminanti bendrovė „Rol/Statga“, kuri Šiauliuose jau yra investavusi 25 mln. litų. Švediško kapitalo įmonėje dabar dirba 170 žmonių, o atvėrus duris naujajai gamyklai bus įdarbinta dar 160.

Statybos jau verda greta esančiame sklype, kur kuriasi pramoninius tinklus gaminanti koncerno „Von“ dukterinė įmonė. Ji suplanavusi per du etapus investuoti 18 mln. litų ir sukurti 80 darbo vietų.

Netrukus statybas žada pradėti dar dvi įmonės – kuro granulių gamintoja „BI Technology“ ir logistikos įmonė „Girteka“.

Pirmoji per artimiausius metus žada investuoti 27 mln. litų ir įdarbinti 25 žmones. „Girtekos“ įmonė paskaičiavo, jog investicijos sieks 13 mln. litų, o įdarbinta bus per 850 žmonių.

Šiaulių miesto taryba jau atleido nuo netesybų kelias įmones, kurios buvo rezervavusios sklypus, įsipareigojo investuoti, bet nenuveikė nieko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.