Pažinęs kaimynus gyvensi saugiau

Paskutinį gegužės mėnesio ketvirtadienį Kaune septintąjį kartą buvo minima Kaimynų diena. Gyventojai pabendrauti rinkosi savo rajonų bendruomenių centruose, mokyklose ir kiemuose prie namų, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Septintąjį kartą švenčiamoje Kaimynų dienoje kauniečiai linksminosi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Septintąjį kartą švenčiamoje Kaimynų dienoje kauniečiai linksminosi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jun 1, 2014, 4:49 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:26 AM

Ne pirmus metus Kaimynų dieną organizuojanti bendruomenės centro „Draugystė“ pirmininkė Danutė Macenkaitė pasistengė kaimynus suburti dar trečiadienį, kad ketvirtadienį žmonės galėtų dalyvauti kitų bendruomenių šventėse.

„Suburti privačių namų kvartaluose gyvenančius kauniečius lengviau. Daugiabučių gyventojus išjudinti ir suvienyti sunkiau. Pradėjus švęsti Kaimynų dieną žmonės galimybę susipažinti, pabūti kartu vertino skeptiškai. Dabar padėtis pasikeitė“, – pasakojo D.Macenkaitė.

Jos rengtoje šventėje, vykusioje S.Daukanto vidurinėje mokykloje, noriai dalyvavo ir kaimynė, šventės „Grok, Jurgeli“ šeimininkė Stefa Navardaitienė. Buvo išrinkti ir apdovanoti geriausi, gražiausiai besitvarkantys kaimynai.

„Tokios šventės paskatina žmones susipažinti. Vėliau bendruomenės nori ne tik švęsti, bet ir geriau tvarko savo aplinką, gyvena saugiau“, – įsitikinusi bendruomenės centro pirmininkė.

Kaimynų dienos proga Kauno policijos atstovai kauniečius paragino burtis į saugios kaimynystės grupes.

Pareigūnai taip pat gyventojams patarė, kaip nuo vagių saugoti savo ir kaimynų turtą: ragino stebėti kiemus, laiptines, kaimynų namus. Ypač akyliems reikėtų būti, jei kieme stovi nežinomas automobilis ir jame lūkuriuoja nematyti žmonės.

Jei girdėti remonto garsai, tai gali būti ne darbininkai, o įsilaužėliai. Laiptinių ir rūsių duris reikėtų rakinti ne tik naktį, bet ir dieną.

Kaimynai turėtų pasikeisti telefonų numeriais ir pastebėję įtartinus asmenis drąsiai kreiptis į policiją.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.