Jaunimo užimtumą skatins savanorystės projektas

Jaunimo užimtumą šalyje skatins startuojantis mokymų ir savanorysčių projektas „Savanorystės bendruomenės kūrimas ir vystymas“. Visoje Lietuvoje vykdomas projektas išmokys jaunus nedirbančius žmones kaip atrasti mėgiamą veiklą ir susikurti sėkmingą karjerą, o taip pat ir suteiks galimybę išbandyti save savanoriaujant skirtingose srityse.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 2, 2014, 4:19 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:35 AM

Projektą vykdo Lietuvos verslo konfederacija, bendradarbiaudama su Lietuvos darbo birža, Savanorių centru ir kitomis organizacijomis.

„Jaunimo nedarbo problema – tai daugiau nei eilutė darbo rinkos statistikoje. Kad paskatintume darbingus, daugeliu atvejų išsilavinusius jaunus žmones siekti karjeros, turime padėti jiems atrasti įdomią veiklą ir susiplanuoti savo profesinį kelią. Tapę aktyviais darbo rinkos dalyviais, jie neš naudą ne tik sau, bet ir valstybei, dalis įsidarbinusių ateityje patys taps darbdaviais.

Todėl jaunimo aktyvumo skatinimas turi būti vienas pagrindinių šalies prioritetų“, – sako LVK prezidentas Valdas Sutkus.

Visoje šalyje vykstantį projektą „Savanorystės bendruomenės kūrimas ir vystymas“ sudaro mokymai ir savanoriavimas. Trijų dienų mokymuose dalyviai bus supažindinti su pagrindinėmis darbo paieškos taisyklėmis, išmoks parengti įdomų gyvenimo aprašymą, prisistatyti potencialiems darbdaviams, planuoti darbo paieškas ir karjerą.

Antrasis projekto etapas – 200 valandų savanorystė. Ją bus galima atlikti vienoje ar keliose organizacijose, vieno projekto ribose išbandyti save meno, sporto renginiuose, socialinėje veikloje. Po abiejų projekto etapų dalyviai gaus pažymėjimą.

Projekte dalyvauti gali 16-29 metų asmenys, kurie yra įgiję vidurinį, aukštesnįjį arba aukštąjį išsilavinimą, bet projekto metu nesimoko, nestudijuoja ir nedirba, todėl gali ir nori skirti laiko savanorystei. Dalyvaujant projekte darbo paieškų nutraukti nebūtina.

Norintys dalyvauti projekte turi registruotis į mokymus rašydami laišką adresu info@savanoriucentras.lt arba skambinadami telefonu +37064010996. Savanorišką veiklą ir organizaciją dalyvis gali pasirinkti apsilankęs svetainėje „savanoryste.gerapraktika.lt“.

Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.