Lenkišką mėsa lietuviai tikrina gerokai atidžiau

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai kartu su Muitinės departamento mobiliąja grupe nuo šių metų vasario mūsų šalies keliuose tikrina transporto priemones, vežančias mėsą ir jos produktus iš Lenkijos, nuolat vykdo patikrinimus Lietuvos - Lenkijos pasienyje.

Lietuviai ypač atidžiai tikrina kiaulienos gaminius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuviai ypač atidžiai tikrina kiaulienos gaminius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-03 18:04, atnaujinta 2018-02-13 05:29

Per minėtą laikotarpį buvo patikrinta daugiau nei 1,5 tūkstančio automobilių (1,3 tūkst. tonų mėsos). Informacija dėl 17 automobilių buvo perduota toliau tirti Valstybinei mokesčių inspekcijai. Vienu atveju buvo bandyta įvežti 6,5 tūkst. vienadienių viščiukų, tačiau dėl neteisingai apiformintų veterinarijos sertifikatų gyvūnai buvo grąžinti.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjo Deivido Kliučinsko, ypač griežtai kontroliuojama įvežama kiauliena.

"Kiaulienos produkciją tikriname ne tik keliuose ar pasienyje, bet ir mėsos perdirbimo ar prekybos įmonėse. Kai kurie mūsų šalies verslininkai vis dar mėgina įvežti iš Lenkijos pigesnės kiaulienos ir ją realizuoti. Šios priemonės bus vykdomos ir toliau, o nustačius atsekamumo, netvarkingo ar neteisėto dokumentų įsigijimo atvejus, tokių prekių įvežti į mūsų šalies teritoriją nebus leidžiama", - sakė jis.

Vis dėlto D.Kliučinskas pripažino, kad tikrinimų metu nenustatytas nei vienas atvejis, kad kiauliena būtų vežama iš tų Lenkijos regionų, kuriuose nustatyti afrikinio kiaulių maro židiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.