Lietuvos maisto gamintojai mes meškeres Kinijoje ir Honkonge

Užkariauti Kinijos rinką siekia vis daugiau Lietuvos įmonių. Pavergti kinus jos mėgins tarptautinėje vartojimo prekių parodoje „China International Consumer Goods Fair 2014“ Džedziango provincijoje bei kontaktų mugėje Honkonge. Į šias tolimas šalis šią savaitę išvyksta šešios maisto produktus gaminančios įmonės: Kėdainių konservų fabrikas, bendrovės „Straikas“, „Italiana LT“, „Naujasis Nevėžis“, „Birštono mineraliniai vandenys“ ir „Marijampolės pieno konservai“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2014, 11:00 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:06 AM

Prie Lietuvos stendo parodoje taip pat prisidės Kinijos įmonė „Scapa Scandia, Ltd“, kuri jau importuoja į Kiniją „Švyturio“, „Biok“ ir „Rūtos“ prekiniais ženklais pažymėtą produkciją bei Lietuvos Žemės ūkio ministerijos atstovai. Lietuvos stendą parodoje aplankys ir tuo metu Kinijoje būsiantis ūkio ministras Evaldas Gustas.

„Besikeičianti pasaulio geopolitinė situacija koreguoja ir Lietuvos eksporto kryptis. Vyraujant neapibrėžtumui Rusijos rinkoje, būtina dairytis naujų rinkų ir galimybių,“ – teigė įstaigos Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius. – Tikime, kad šį vizitą Lietuvos įmonės išnaudos su kaupu ir lietuviškos maisto produkcijos į Kiniją ar Honkongą artimiausiu metu eksportuos kur kas daugiau.“

Įmonės, dalyvaujančios šioje misijoje, neslepia ambicijų atverti Kinijos rinką savo produkcijai per šią išvyką. „Kinijoje rengiamoje parodoje dalyvaujame pirmą kartą. Mūsų tikslas – atverti duris į Azijos rinką. Išplėsti eksporto apimtis suradus Kinijoje patikimus partnerius bei pristatyti Lietuvoje pagamintus kokybiškus, be priedų ir adaptuotus Kinijos rinkai produktus“, – sakė Kėdainių konservų fabriko eksporto ir importo projektų vadovė Kristina Daukšienė.

„China International Consumer Good Fair“ – viena iš keturių didžiausių tarptautinės prekybos parodų Kinijoje. Šiais metais ypatingą dėmesį skiria prekybos ryšių su Centrine ir Rytų Europa stiprinimui, tai įrodydami parodos šeimininkai organizuoja specialią šio regiono produktų ekspoziciją „Central and Eastern European Countries Products Expo 2014“ bei Kinijos ir Centrinės-Rytų Europos valdžios atstovų konferenciją. Paroda vykstą Ningbo, viename svarbiausių Džedziango provincijos komerciniame uoste. Provincija paskutiniuoju metu ypatingą dėmesį skyrė verslumo skatinimui, aplinkos smulkiam ir vidutiniam verslui gerinimui, investavo į infrastruktūrą bei švietimą, todėl regionas iškilo kaip vienas sparčiausiai perkamąją galią auginantis regionas Kinijoje.

Per vizitą Kinijoje Lietuvos verslo delegacija taip pat lankysis „Scapa Scandia, Ltd“ Ningbo padalinyje, kur susipažins, kokiomis sąlygomis importuojami lietuviški produktai „Švyturys“, „Biok“, „Rūta“, kokios prekių iš kitų šalių importo procedūros bei kaip „Scapa Scandia Ltd“ saugo ir sandėliuoja importuojamas prekes. Įmonės turės galimybę susitikti ir su prekybos tinklų atstovais siekiant įgyti patirties ir susipažinti su Kinijos didžiausių prekybos tinklų veiklos specifika ir sąlygomis bei reikalavimais norint įeiti į Kinijos rinką – kad lietuviška prekė patektų ant šių prekybos tinklų prekystalio.

„Pristatydami mūsų gaminamus putojančius vynus, vermutus, sidrus ir brendžius, tikimės surasti naujų kontaktų ir padidinti eksporto apimtis Kinijos rinkoje. Labai viliamės savo produkcija sudominti „Scapa Scandia Ltd“ atstovus bei prekybos centrus”, – vizito tikslais dalinasi „Italiana LT“ eksporto vadovė Nora Totilė.

Honkonge „Versli Lietuva“ kartu su Honkongo prekybos plėtros taryba („Hong Kong Trade Developement Council“) ir Lietuvos prekybos rūmais Honkonge („Lithuanian Chamber of Commerce in Hong Kong“), organizuoja kontaktų mugę, kurios metu Lietuvos delegacijos verslo įmonėms bus galimybė užmegzti kontaktų su Honkongo įmonėmis besidominčiomis lietuviškomis prekėmis ir jų importo į Honkongą ir Kiniją galimybėmis. Renginio metu Lietuvos įmonėms bus sudaryta galimybė susitikti su 3 – 4 Honkongo įmonėmis atitinkančiomis įmonių užbrėžtus kriterijus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.