Geležinkeliai kariauja: „Orlen Lietuva“ duoda į teismą

Karas tarp „Lietuvos geležinkelių“ ir naftos perdirbimo įmonės Mažeikiuose „Orlen Lietuva“ aštrėja. Vežėjai naftininkus padavė į teismą, nes kitaip nemato galimybės gauti 9 mln. litų. Anot „Lietuvos geležinkelių“, „Orlen Lietuva“ tikina, kad tų pinigų ji ir neprivalanti mokėti.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

2014-06-06 13:30, atnaujinta 2018-02-13 03:06

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas spaudai Vidmantas Gudas lrytas.lt aiškino, kad 9 mln. litų skola su delspinigiais sudarė nuo metų pradžios, nes „Orlen Lietuva“ nemoka padidėjusio infrastruktūros mokesčio pavojingiems kroviniams.

„Infrastruktūros mokestis nuo šių metų pradžios Vyriausybės nutarimu padidėjo. Nafta patenka tarp pavojingų krovinių. Pagal sutartį, kurią turime su „Orlen Lietuva“, infrastruktūros mokestis įeina į tarifą. Mūsų supratimu, jie nepilnai apmoka už paslaugą. Turėjome daug derybų, tačiau situacija tarp bendrovių nesikeičia – iš „Orlen Lietuva“ gauname tik tolesnius reikalavimus teikti nuolaidas “, - teigė V.Gudas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.