Lietuva kitąmet pradės derėtis dėl narystės EBPO

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus teigimu, vienas iš Lietuvos ekonominės užsienio politikos prioritetų šiuo metu yra narystė Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO). Derybos dėl stojimo į šią organizaciją, anot jo, prasidės jau 2015-ųjų vasarą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-06-06 15:13, atnaujinta 2018-02-13 02:58

„Iš tikrųjų šis traukinys dabar yra ant tvirtų bėgių, jeigu kas atsimenate, mes sunkiai spėjome į šio proceso paskutinio traukinio paskutinį vagoną, buvo labai sunku, kad patektume į būsimų narių sąrašą, į elitinį klubą, galima sakyti, bet dabar beveik tvirtai galiu teigti, kad 2015 metais realiai pradėsime stojimo derybas, ir tai vyks nuo pavasario“, – po susitikimo su prezidente sakė L.Linkevičius.

Anot jo, kad pasiektume narystę organizacijoje, reikia toliau tęsti pradėtus darbus, koordinuoti veiksmus, svarbus vaidmuo procese tenka ir Finansų ministerijai.

Ministro manymu, narystė šioje organizacijoje turėtų pagerinti Lietuvos tarptautinį įvaizdį ir investicinį klimatą, palengvinti šalies skolinimąsi užsienio rinkose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.