„Lietuvos ryto“ žurnalų spaustuvė – ekologiška

„Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupei priklausanti žurnalinės spaudos spaustuvė, įsikūrusi Vilniaus rajone esančiose Skaidiškėse, pirmoji Lietuvoje gavo sertifikatą „Nordic Ecolabel“. Tai liudijimas, kad įmonėje kaip įmanoma stengiamasi tausoti aplinką.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2014, 10:17 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:31 AM

„Nordic Ecolabel“ yra oficialus penkių Šiaurės šalių aplinkosaugos ekologijos ženklas.

Šis sertifikatas įrodo, kad ekologines ir aplinką tausojančias nuostatas atitinka ne tik galutinis produktas, bet ir visa gamybos grandinė – nuo popieriaus pasirinkimo iki kasdienių procesų.

Ne mažiau kaip 75 procentus naudojamų žaliavų turi sudaryti perdirbtas popierius, mažiausiai 20 procentų jų privalo būti įsigyta iš sertifikuotų miškų. Čia spausdinami žurnalai privalo būti tinkami dar sykį perdirbti.

Didžiuliai reikalavimai keliami ir pačiam gamybos procesui: privalomos mažos energijos sąnaudos, tirpiklių ir valymo priemonių būtina naudoti kuo mažiau, o visos atliekos ir nuotekos turi būti ekologiškai sutvarkytos arba perdirbtos.

Taip sertifikatą „Nordic Ecolabel“ gavusios įmonės prisideda kurdamos geresnę darbo aplinką, naudodamos kuo mažiau chemikalų ir mažindamos poveikį klimato kaitos procesui.

Šis sertifikatas leidžia leidinius žymėti SWAN logotipu, patvirtinančiu, jog visa produkto gamybos proceso grandinė „Lietuvos ryto“ spaustuvėje atitinka griežtus aplinkos apsaugos reikalavimus.

Pasak „Lietuvos ryto“ spaustuvės generalinio direktoriaus Nerijaus Bauros, įmonei svarbi ne tik galutinė produkto kokybė ar kuo mažesnės gamybos sąnaudos, bet ir gamtai bei darbuotojams saugi aplinka.

„Teikdami prašymą atlikti auditą norėjome pasitikrinti, ar mūsų spaudos medžiagos ir darbo procesai atitinka tarptautinius aplinkosaugos reikalavimus.

Teko kelias chemikalų rūšis pakeisti saugesnėmis, bet tai nebuvo sudėtinga, nes ir medžiagų tiekėjai juda į priekį gerindami savo produkcijos kokybę“, – pasakojo spaustuvės vadovas.

Toks sertifikatas ne tiktai liudija, kad „Lietuvos ryto“ žurnalinės spaudos spaustuvė atitinka tarptautinius standartus, bet ir leidžia jai įgauti atitinkamo pranašumo konkuruojant Šiaurės šalių rinkose.

Anot N.Bauros, sykiu tai yra ir įsipareigojimas nuolat persvarstyti ir tobulinti savo gamybos procesus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.