Internetu - braškių ir ledų prekybos leidimai

Brškės jau noksta, tačiau neturint leidimo nevalia turguje dėti jų ant prekystalio, kaip ir kitų uogų, vaisių, dažovių ar gėrybių iš sodo bei miško. Viešoji įstaiga „Versli Lietuva“ primena, kad pardavėjai privalo gauti leidimą prekybai ir Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2014, 4:26 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:05 AM

Jei sodininkai mano, kad braškės darže baigsis greičiau, nei jie susitvarkys visus reikalingus dokumentus, jie klįsta. Pateikti prašymą leidimui gauti galima bet kuriuo paros metu ir iš bet kurios pasaulio vietos. Tereikia turėti kompiuterį ir internetą.

Elektroniniu parašu pasirašytus dokumentus įvairioms institucijoms galite siųsti per elektroninę „Pranešimų dėžutę“ tinklapyje www.verslovartai.lt, kuris priklauso „Versli Lietuva” padaliniui „Paslaugų ir gaminių kontaktinis centras” (PGKC).

Prisijungę šiame portale prekybininkai gauna ir atsakymus, kai jiems reikalingi leidimai būna paruošti. Dokumentus institucijos jiems išsiunčia registruotu laišku, tad norint gauti leidimą net neprireikia apsilankyti pas savo savivaldybės darbuotojus.

Internetu tvarkyti dokumentus lauko prekybai aktualu ne tik tiems, kurie vasarą ketina pardavinėti uogas, vaisius, daržoves ar grybus. Greitai ir paprastai nuotoliniu būdu susitvarkyti dokumentus gali prireikti ir tiems, kurie planuoja užsiimti sezonine prekyba šalies pajūryje ar turistų pamėgtuose kituose kurortiniuose miestuose.

Pavyzdžiui, Palangos ir Neringos savivaldybėse vien per šių metų pirmąjį pusmetį buvo išduoti 326 leidimai prekiauti. Tiesa, didžioji dalis dokumentų buvo pateikta tradiciniu, o ne elektroniniu būdu.

Neringos savivaldybės Verslo ir strateginės plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Baltrušaitienė būsimus pajūrio verslininkus ragino prašymus leidimams gauti teikti internetu.

„Teikiant dokumentus internetu yra taupomas ir verslininkų, ir savivaldybės darbuotojų laikas, galime susiplanuoti efektyvesnę darbo dieną. Be to, interesantams naudingiau per elektroninę „Pranešimų dėžutę“ teikti ir įvairius paklausimus. Tuomet jiems galime atsakyti išsamiau“, - sakė R.Baltrušaitienė.

R.Baltrušaitienė pridūrė, kad portalo „Verslo vartai“ elektroniniai įrankiai ypač praverstų tiems, kurie vasarą nori užsiimti prekyba Neringoje, tačiau gyvena kitame Lietuvos krašte. Pateikti visus prašymus ir gauti atsakymus dėl leidimų galima naudojantis el. pranešimų dėžute.

“Versli Lietuva” padalinys PGKC veikia nuo 2009-ųjų. Svetainėje www.verslovartai.lt, kurią administruoja PGKC, galima vienoje vietoje rasti informaciją apie reikalavimus verslo leidimams bei gaminiams.

Naudodamiesi “Pranešimų dėžute” verslininkai gali pateikti institucijoms dokumentus leidimams gauti bei sulaukti iš jų atsakymų. Apie savo verslą dar tik galvojantys žmonės tinklapyje gali sužinoti kokie reikalavimai taikomai ir kokie leidimai reikalingi jų planuojamai veiklai , o pasinaudoję verslo plano skaičiuokle – įvertinti, kokios yra jų sumanymo pelno ir nuostolių prognozės artimiausiems penkeriems metams.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.