Konkurentų ginčą išsprendė teismas

Komerciniu šnipinėjimu prieš dvejus metus įtarusi savo buvusią darbuotoją įmonė personalo įmonė „CV Online” tuomet nutarė teisybės ieškoti teisme. Suskaičiavo ir nuostolius: anot jos, neteko 30 klientų, kurie nutarė naudotis kitos bendrovės „CV Keskus OU“ paslaugomis. Tuo tarpu teismas nusprendė kitaip: buvusi „CV Online“ darbuotoja pereidama į „CV Keskus OU“ neatsivedė nė vieno buvusio kliento.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2014, 5:25 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:02 AM

Kaip paaiškino „CV Keskus“ valdybos narys Povilas Kytra ,”CV Online LT” skundėsi, kad maždaug 30 įmonių naudojosi ir tebesinaudoja ne jų, o mūsų bendrovės paslaugomis, taip pat bandė teigti, kad buvusi jų darbuotoja neva nuviliojo jos klientus, tariamai neteisėtai naudojosi jų intelektiniais produktais.

”Teisme neginčijamai įrodyta, kad darbuotoja neatsivedė nė vieno kliento iš "CV-Online Lt" į ”CV Keskus” OÜ ir tikrai nesinaudojo buvusios darbovietės produktais.

Vilniaus apygardos teismas 2013 rugpjūčio 9 d. atmetė CV Online LT ieškinį, priteisdamas ”CV Keskus” OÜ bendrovei 18000 litų bylinėjimosi išlaidų. Lietuvos apeliacinis teismas 2014 birželio 5 d. nusprendė palikti nepakeistą pirmosios instancijos sprendimą ir iš ”CV Online LT” mūsų bendrovei papildomai priteisė 5000 litų bylinėjimosi išlaidų. Šis sprendimas įsiteisėjęs ir pradedamas vykdyti.

Mes gerbiame ir sveikiname teismo sprendimą, kuriuo padėtas galutinis taškas dėl nepagrįstų CV Online LT pretenzijų ir kaltinimų ”CV Keskus” OÜ bendrovės ir jos darbuotojų atžvilgiu”, - aiškino P.Kytra.

Bendrovės "CV Online" direktorei Danguolei Augustinienei dar 2012-aisiais įtarimų pasėjo klientai – jie vis dažniau įspėdavo „CV Online” vadovę sulaukę pasiūlymų naudotis tokiomis pat paslaugomis iš konkurentų – bendrovės „CV Keskus OU” filialo, valdančio skelbimų svetainę „CV Market”. Tiesa, keliais šimtais litų pigiau.

Dvejones, kad tai nėra paprastas sutapimas, sustiprino ir permainos bendrovėje „CV Online”: čia ilgai dirbusi vadybininkė I.G. perėjo pas konkurentus „CV Keskus”.

„Ji ne pirma ir ne paskutinė pakeitė darbą. Yra buvę, kad darbuotojai išėję įkuria savo įmones ir naudojasi buvusių klientų duomenimis. Bet šįkart žala yra kur kas didesnė”, – prieš kone dvejus metus kalbėjo D.Augustinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.