Seimas pritarė siūlymui: paaugliams ir balkone rūkyti negalima

Seimas svarstys siūlymą

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 12, 2014, 6:43 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:10 PM

Be to, siūloma rūkalius išguiti iš daugiabučių namų balkonų, terasų, galerijų, neleisti rūkyti pro daugiabučių langus ir lauke arčiau nei 5 metrai nuo namų bei vaikų žaidimo aikštelių.

Be to, siūloma uždrausti rūkyti transporto priemonių salonuose, jeigu juose yra vaikų.

Atitinkamas įstatymo pataisas siūlo parlamentarai konservatoriai Antanas Matulas, Vida Marija Čigriejienė, Kazimieras Kuzminskas, Sergejus Jovaiša bei socialdemokratė Alma Monkauskaitė.

Pakeitimų autoriai aiškina, kad tokias pataisas teikia sulaukę daug skundų, kad dėl neatsakingo kaimynų elgesio žmonės negali apsaugoti savęs ir vaikų nuo pasyvaus rūkymo keliamo pavojaus sveikatai - rūkalų dūmai patenka į kaimynų butus, negalima vėdinti kambarių, naudotis balkonais.

„Dėl to daug žmonių kenčia“, - sakė A.Matulas, pristatęs pataisas. Jis tvirtino, kad kavinėse uždraudus rūkyti, rūkančių vyrų skaičius sumažėjo 4 proc.: „Moterų nesumažėjo, nes jos kantresnės - eina į lauką ir rūko“.

A.Matulas nemano, kad draudimas rūkyti balkonuose pažeis žmogaus teises: „Mes jau reguliuojame kvapus, nustatome, iki kada galima triukšmauti, taip ir čia“.

„Pasyvus rūkymas kenkia labai, o ypač jaunam organizmui“, - teigė S.Jovaiša.

V.M.Čigriejienė siūlė neleisti rūkyti automobilyje, jeigu jame būtų vyresnio amžiaus žmonių: „Pasyvus rūkymas gali sukelti stenokardijos priepopolį“.

Dabar rūkyti draudžiama tik bendrose gyvenamosiose, kitose bendro naudojimo patalpose. Seimas yra uždraudęs pirkti ar kitaip perduoti tabako gaminius asmenims iki 18 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.