BMW ir „Tesla“ nori didinti elektrinių automobilių populiarumą

Vokietijos automobilių gamintojos BMW ir JAV įsikūrusios „Tesla Motors“ vadovai šią

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 13, 2014, 7:10 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:22 PM

„Abi įmonės deda daug pastangų populiarinti elektra varomus automobilius, todėl aptariame, kaip galima toliau stiprinti jų gamybą tarptautiniu mastu“, - nurodė penktadienį įmonės pareiškime BMW atstovas spaudai.

Vokiečių gamintoja nurodo, kad vadovai susitiko trečiadienį, tačiau išsamiau susitikimo nekomentavo. Ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje „Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas taip pat minėjo kalbėjęs su BMW dėl elektromobilių populiarinimo ir krovimo stočių tinklų gerinimo.

Tokie pasauliniai automobilių gamintojai kaip „General Motors“, „Ford“, „Chrysler“, BMW, „Daimler“, „Volkswagen“, „Audi“ ir „Porsche“ naudoja suvienodintus SAE įmonės kurtus kroviklius. Jie pritaikomi skirtingų įmonių gaminamoms transporto priemonėms, pavyzdžiui, jau dabar „Chevrolet Spark“ bei „BMW i3“ markių automobiliams tinka tokios pat įkrovimo stotys.

Savo ruožtu „Tesla“ sukūrė savo spartaus krovimo tinklą, kurio stočių galima aptikti Vokietijos greitkeliuose, ir kuris leidžia automobiliams po kiekvieno krovimo nuvažiuoti didesnius atstumus bei akumuliatorius užpildyti per mažiau nei 20 minučių. „Tesla“ sistema sukurta taip, kad pritaikius specialią pereinamąją jungtį automobilius galima įkrauti ir SAE tinkluose. Dabar bendrovė nori pasidalinti savo užpatentuotais išradimais, galinčiais gamintojoms padėti spartinti elektromobilių populiarumą tarp vairuotojų, teigia E. Muskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.