EK parems Gruziją

Europos Komisijos (EK) vadovas Jose Manuelis Barroso bei Gruzijos premjeras Iraklijus Garibašvilis penktadienį pasirašė susitarimą dėl finansinės paramos Gruzijai teikimo. Apie tai praneša naujienų agentūra „Trend“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-06-13 14:38, atnaujinta 2018-02-12 21:38

Dokumente teigiama, kad ES padės šalyje švarinti ir tiekti vandenį beveik 200 tūkst. gyventojų. Projektas „Vandens modernizavimas“ truks penkerius metus – jo metu bus atnaujintos vandens tiekimo sistemos, prie tinklų pajungti nauji vartotojai, keliamas aptarnavimo lygis, mažinami prarandamo vandens kiekiai.

Šiuo metu 28 stambius miestus ir kelias dešimtis mažesnių gyvenviečių apimantis projektas kainuoja 80 mln. eurų. ES darbams skirs 8 mln. eurų, 40 mln. eurų paskolą suteiks Europos investicinis bankas, dar 32 mln. eurų paskolą – Azijos plėtros bankas.

Taip pat penktadienį J.M.Barroso bei Gruzijos premjeras Tbilisyje vykusio susitikimo metu aptarė šalyje vyksiančias po Asociacijos su ES sutarties pasirašymo reformas, bevizio režimo su ES šalimis taikymo perspektyvas.

Penktadienį Gruzijos premjero atstovai spaudai pranešė: susitikimo metu buvo pabrėžta, kad Asociacijos sutartis perkels Gruzijos ir ES santykius į naują lygį – šalies integracijos į Europą proceso sustabdyti po dokumento pasirašymo jau bus neįmanoma.

Buvo kalbėta ir apie bendradarbiavimo įvairiuose sferose gilinimą – norima daugiau kartu dirbti energetikos, transporto, žemės ūkio, švietimo ir mokslo srityse.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.