Po kilusio triukšmo „Bitei“ jau apkarto lengvatos

Kilus triukšmui dėl Ukmergės valdžios pažadėtų lengvatų bendrovės „Bitė Lietuva“ būsimajam klientų aptarnavimo centrui, verslininkai atsisakė pasiūlyto pastato ir padalinį steigs savo jėgomis, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

2014-06-13 08:08, atnaujinta 2018-02-12 21:59

Nors Ukmergės rajono tarybos dauguma išreiškė pritarimą dėl Ukmergės rajono savivaldybės ir bendrovės „Bitė Lietuva“ bendradarbiavimo, patalpų nuomos sutartis tarp šių įstaigų nebus patvirtinta, kaip planuota.

„Nenorėdami būti prieštaringų vertinimų akiratyje ir siekdami tik pozityvaus bendradarbiavimo nusprendėme patalpas Ukmergėje rinktis iš privataus sektoriaus partnerių“, – atsiųstame laiške teigė bendrovės „Bitė Lietuva“ generalinio direktoriaus pavaduotojas finansams ir technologijoms Nikita Sergijenka.

„Bitė Lietuva“ kursis viename bendrovės „Umega“ (buvusi „Vienybė“) pastatų.

Ukmergės rajono savivaldybė ir toliau savo lėšomis turės išlaikyti, o žiemą šildyti tuščias buvusios jaunimo mokyklos patalpas.

Kelis mėnesius Ukmergėje virė aistros ir buvo aptarinėjamas šių metų sausio 23-iąją Ukmergės rajono mero Vydo Paknio ir bendrovės „Bitė Lietuva“ generalinio direktoriaus Fredo Hrenchuko pasirašytas ketinimų protokolas.

Jame buvo numatyta, kad naujajame centre per dvejus metus bendrovė planuoja sukurti nuo 50 iki 100 darbo vietų, o savivaldybė be jokio konkurso išnuomos patalpas viename buvusios jaunimo mokyklos Miškų gatvėje korpusų – maždaug 800 kvadratinių metrų ploto, per du aukštus.

Šiame pastate „Bitė“ būtų šeimininkavusi ne mažiau kaip 10 metų, o nuomos kaina būtų juokinga – 2,21 lito už kvadratinį metrą per mėnesį.

Maža to, šį mokestį įmonė būtų pradėjusi mokėti tik po ketverių naudojimosi patalpomis metų.

Taip pat savivaldybė buvo įsipareigojusi savo lėšomis renovuoti bendrovei suteikiamą pastatą, įrengti ne mažiau kaip dešimties automobilių stovėjimo aikštelę, atnaujinti teritorijos tvorą, įrengti papildomą gatvės apšvietimą nuo pastato iki artimiausios viešojo transporto stotelės.

Pačios bendrovės „Bitė Lietuva“ įsipareigojimų sąrašas buvo kur kas trumpesnis: investuoti milijoną litų ir Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centrui atiduoti dešimt personalinių kompiuterių.

Tokie vietos valdžios užmojai ypač nustebino vietos verslininkus ir jie pradėjo kelti triukšmą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.