Rumunai neklauso TVF

Rumunija ketina mažinti darbuotojams ir darbdaviams taikomus mokesčius, nors tokiam šalies žingsniui nepritaria Tarptautinio valiutos fondo (TVF) auditoriai. Ekspertai teigia, kad toks valdžios žingsnis gali padidinti biudžeto deficitą, praneša „EUbusiness“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 13, 2014, 12:42 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:45 PM

Rumunijos premjeras Victoras Ponta spaudos konferencijoje kalbėjo, kad „kitą savaitę vyriausybė pateiks parlamentui įstatymo projektą dėl darbo mokesčių grupės mažinimo penkiais procentiniais punktais“. Šiuo metu į biudžetą mokesčių pavidalu šalyje nukeliauja 45 proc. atlyginimo. Planuojamas mokesčio mažinimas įsigalioti turėtų nuo šių metų spalio 1 d.

„Turime ir priemonių, kurios sumažins tokiu žingsniu viešojo sektoriaus pajamoms daromą žalą. Neketiname didinti kitų mokesčių“, – pridūrė premjeras. Anot jo, dėl mokesčių mažinimo biudžetas ketvirtąjį šių metų ketvirtį neteks maždaug 193 mln. eurų pajamų.

Paklaustas žurnalistų, ar TVF specialistai tokiam sprendimui pritaria, jis atsakė: „Ne“. Pati tarptautinės organizacijos Bukarešte misija į skelbiamą informaciją dar nereagavo. V.Ponta teigia, kad derybos su TVF vyksta ir toliau, auditoriai į Rumuniją grįš lapkritį – bus kalbamasi apie 2015 metų biudžeto projektą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.