VMI pralaimėjo ginčą su Valstybės kontrole

Valstybinė mokesčių inspekcija

VMI tvirtina, kad jos argumentai dėl ginčo esmės net nebuvo išnagrinėti.<br>T.Bauro nuotr.
VMI tvirtina, kad jos argumentai dėl ginčo esmės net nebuvo išnagrinėti.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 13, 2014, 5:54 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:26 PM

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) penktadienį nutarė, kad Valstybės kontrolės reikalavimas dėl pažeidėjų patraukimo tarnybinėn ir drausminėn atsakomybėn sukelia teisines pasekmes tik finansų ministrui, o ne Valstybinei mokesčių inspekcijai.

„VMI dalykinės reputacijos gynimas yra atskiros bylos dalykas, reputacijos saugojimas negali būti priešpriešinamas valstybės interesams turėti tinkamai sutvarkytą, atsekamą ir aiškią apskaitą bei atskirus apskaitos dokumentus teisės aktų nustatytu laiku bei forma. Tokios apskaitos nebuvimas daro gerokai didesnę įtaką įstaigos autoritetui, nei Valstybės kontrolės sprendime pateiktas pažeidimų nurodymas“, - teigiama VAAT pranešime.

VMI tvirtina, kad jos argumentai dėl ginčo esmės net nebuvo išnagrinėti ir ketina nepalankų teismo sprendimą skųsti.

„Manome, kad absurdiška teigti, jog Valstybės kontrolės sprendimas neturėjo teisinių pasekmių Mokesčių inspekcijai. Institucijos nuomone, sprendimas yra nepagrįstas ir nemotyvuotas“, - teigiama VMI pranešime.

VMI nuomone, Valstybės kontrolės sprendimas nėra pagrįstas, ji nesutinka, kad kontrolierių nustatyti galimi neatitikimai yra reikšmingi.

VAAT taip pat nagrinėja M.Kaseliausko skundą Finansų ministerijai dėl tarnybinės nuobaudos panaikinimo. Bylos nagrinėjimas gegužės pradžioje sustabdytas, kol bus išnagrinėta byla dėl Valstybės kontrolės sprendimo teisėtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.