„Lietuvos rytas“ liks gyvybiškai svarbus

Keitėsi prezidentai, valdančiosios partijos, užklupo ir baigėsi krizės. Visą tą laiką – jau ketvirtį amžiaus – savo skaitytojams ištikimas yra tik „Lietuvos rytas“. Toks jis žada likti ir ateityje.

„Lietuvos rytas“ buvo, yra ir liks dienraštis.
„Lietuvos rytas“ buvo, yra ir liks dienraštis.
Daugiau nuotraukų (1)

Valdas Bartasevičius

Jun 14, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:05 PM

„Lietuvos rytas“ šįmet, kaip ir kasmet, paskelbė 2015 metų prenumeratos akciją, kuri truks iki birželio 22 dienos.

Užsisakę dienraštį, prenumeratoriai dovanų gauna ir profesoriaus Egidijaus Aleksandravičiaus parengtą enciklopediją „Lietuvių pasaulio istorijos“.

– Jau dvidešimt penkerių metų sulaukęs „Lietuvos ryto“ dienraštis bus leidžiamas ne tik kitais metais, bet ir ateityje, – užtikrino „Lietuvos ryto“ vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas. – Nesirengiame sekti „Respublikos“ pavyzdžiu ir dienraščio paversti savaitraščiu arba išeiti du kartus per savaitę.

Garantuoju, kad „Lietuvos rytas“ buvo, yra ir liks dienraštis.

– Kaip vertinate ateinančių metų dienraščio prenumeratos akciją?

– Rezultatai geresni, negu galėjome tikėtis.

Skaitytojų dėmesys, noras toliau skaityti jų pamėgtą „Lietuvos ryto“ dienraštį mus labiausiai ir įkvepia tobulėti, pateikti kuo įvairesnės informacijos, ją analizuoti ir komentuoti, nesidairant į politikų norus ar pageidavimus.

Tai pabrėžiu, nes „Lietuvos rytas“ nepasiduos kai kurių politinių jėgų spaudimui, mėginimams žlugdyti jiems neįtinkančią spaudą finansiškai.

Neketiname nutylėti jokių neigiamų Lietuvos gyvenimo ypatumų ar švelninti savo kritikos tono, kad ir kaip tai gali nepatikti suinteresuotų veikėjų grupėms ar labai įtakingiems asmenims.

Mums svarbiausia skaitytojų parama, o ją jaučiame kasdien. Mums žmonės ne tik skambina, rašo, dėkodami už aštrius arba jautrius straipsnius, siūlydami naujų temų rašiniams. Jie savo ištikimybę „Lietuvos rytui“ patvirtina ir prenumeruodami dienraštį.

– Galima rinktis ne tik dienraščio prenumeratą, bet ir užsisakyti tik šeštadieninį „Lietuvos rytą“ arba šeštadienio bei antradienio, kuris leidžiamas kartu žurnalu „Stilius“, numerius. Gal tai požymis, kad ilgainiui dienraščio numerių skaičius gali mažėti?

– Tikrai ne. Dar kartą pabrėžiu, kad kitais metais dienraštį leisime tokiu pat dažnumu kaip ir šiemet.

Turime nemažai skaitytojų, kurie skaito „Lietuvos rytą“ visus 25 metus ir nori toliau jį skaityti.

Džiugu, kad šios prenumeratos akcijos metu – tiek užsisakant laikraštį redakcijos biuruose, tiek pašto skyriuose ar internetu – atsirado daug naujų skaitytojų, tarp kurių – nemažai jaunimo.

Tikimės, kad tai ne vienų metų reiškinys, o jau pradedantis formuotis jaunų žmonių įprotis. Skaityti „Lietuvos rytą“ – vadinasi, būti informuotam ir šiuolaikiškam.

– Teigiate, kad yra daug ištikimų „Lietuvos ryto“ skaitytojų...

– Taip, jie skaito „Lietuvos rytą“ nuo pirmojo numerio, išėjusio dar 1990 metų sausio 1 dieną.

Tarp jų – ir prezidentas Valdas Adamkus, vėl užsiprenumeravęs kitų metų „Lietuvos rytą“ ir sakantis, kad neįsivaizduoja, kaip galima pradėti naują dieną be mūsų dienraščio.

Tarp prenumeratorių – daug garsių žmonių. Visų jų tiesiog neįmanoma išvardyti. Be to, ir neverta, nes mums visi skaitytojai vienodai brangūs.

– Ar kitais metais „Lietuvos rytas“ išsaugos savo priedus?

– Ne tik išsaugos, bet ir stengsis juos papildyti naujomis idėjomis.

Skaitytojai ir kitąmet galės skaityti savo pamėgtus žurnalus – „Stilių“, „TV anteną“, „Gyvenimo būdą“, savaitraštį „Rytai–Vakarai“. Galbūt atsiras ir naujovių.

Kasmet prenumeratoriams įteikiame ir dovaną.

Šįmet tai labai įdomi E.Aleksandravičiaus enciklopedinio pobūdžio studija apie po visą pasaulį išsibarsčiusius, daug svetur nuveikusius, bet tėvynės niekuomet nepamiršusius lietuvius.

Tad „Lietuvos rytas“ rengiasi ir 2015 metais tarnauti savo skaitytojams.

Pažadu, dienraštis bus dar įdomesnis, aštresnis, atviras visoms nuomonėms ir požiūriams. Neatsitiktinai mūsų šūkis: „Lietuvos rytas“ – gyvybiškai svarbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.