Lietuvių inžinierių sukurta sistema stebės saulę Japonijoje

Nedidelė Lietuvos inžinerinė įmonė „Aedilis“ skverbiasi į Japonijos rinką. Įmonės sukurtą „CloudIndustries.eu“ sistemą diegs Japonijos bendrovė, dirbanti saulės jėgainių rinkoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

Jun 16, 2014, 5:03 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:37 PM

Lietuvių inžinieriai sukūrė inovatyvią stebėjimo sistemą, skirtą energijos efektyvumo didinimui ir patogesniam jos valdymui bei stebėjimui. Šią „CloudIndustries.eu“ sistemą įvertinusi viena Japonijos įmonė pasirašė ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį dėl „Aedilio“ produktų atstovavimo tekančios saulės šalyje.

Anot „Aedilio“ direktoriaus Raimundo Slavinsko, jo vadovaujama įmonė šią sistemą pradėjo kurti prieš porą metų. „Pradžioje ji buvo skirta saulės jėgainių sukuriamai energijai stebėti. Tačiau tobulindami sistemą ją padarėme universalia. Su ja galima patogiai stebėti ir valdyti įvairias energetikos sistemas.

"ClaudIndustries.eu“ privalumas - ją paprasta valdyti, ir klientui nereikia didelių pradinių investicijų“, – teigė R.Slavinskas.

Įmonės vadovas taip pat užsiminė, kad šios sistemos universalumas leidžia pritaikyti sprendimą kiekvienam konkrečiam atvejui, todėl Lietuvos bendrovė orientuojasi į įmones, kuriančias sprendimus energetikos sektoriui ir neturinčias resursų kurti savo stebėjimo sistemas.

„Pagrindinis produkto funkcionalumas, kuris sudomino Japonijos įmonę, yra „CloudIndustries.eu“ pritaikomumas kiekvienam klientui.

Jėgainės savininkai gali nuolat sekti savo investicijų grąžą ir jėgainės veikimo efektyvumą. Tuo tarpu jėgaines aptarnaujančioms įmonėms, stebinčioms visus jėgainėse vykstančius procesus, ši platforma pateikia operatyvią informaciją, todėl jos gali sparčiai pašalinti gedimus“, – sakė inžinerinės įmonės vadovas R.Slavinskas.

Pasak „Aedilio“ pardavimų vadovo atsakingo už įmonės produktų ir paslaugų plėtrą užsienio rinkose Evaldo Paliliūno, pirminis kelionės į Japoniją tikslas buvo ištirti šią rinką ir užmegzti ryšius su potencialiais klientais. „Japonijos rinka vien neapsiribosime. Šiuo metu vienas iš strateginių planų yra plėsti lietuviško produkto pardavimų geografiją, nes pastebime, kad rinkoje didėja stebėjimo sistemų veikiančių debesų kompiuterijos pagrindu pasiūla. Artimiausiuose planuose numatyta „CloudIndustries.eu“ sistemą pristatyti ne tik Lietuvos ir Japonijos rinkose, bet ir Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Pietų Korėjos šalių įmonėms“, - sakė E. Paliliūnas. „CloudIndustries.eu“ nėra vienintelis inovatyvus „Aedilio“ sukurtas produktas. Šiemet šios įmonės inžinierių bei specialistų sukurtas įrenginys „The Vinci“ taip pat buvo pripažintas tarptautinių ekspertų ir pelnė prestižiniuose pramoninių produktų dizaino „iF product design award 2014“ apdovanojimą. Taip pat šis produktas buvo apdovanotas nacionaliniame konkurse „Geras dizainas" šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės. „Aedilio“ vadovo Raimundo Slavinsko teigimu, idėja kurti inovacijas energetikoje išsivystė natūraliai. Mat jo vadovaujama įmonė jau 10 metų kuria ir diegia sprendimus energetikos objektams, o paskutinius trejus metus šios paslaugos yra sėkmingai eksportuojamos į kitas šalys. Tad šioje srityje sukauptos žinios ir patirtis šiuo metu yra sėkmingai pritaikomos prieš du metus įkurtame įmonės padalinyje, atsakingame už inovacijų kūrimą energetikos rinkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.