Verslo žvalgytuvės pakurstė kinų susidomėjimą Lietuva

Ūkio ministro Evaldo Gusto vadovaujama delegacija ir Lietuvos verslo atstovai Šanchajuje, su Kinijos verslininkais aptarė investicijų galimybes Lietuvoje. Susitikime dalyvavo per dešimt įvairiose srityse dirbančių Kinijos kompanijų, kurių atstovai buvo supažindinti su investavimo galimybėmis Lietuvoje bei egzistuojančiomis laisvosiomis ekonominėmis zonomis (LEZ).

Kauno LEZ planuojama įkurti Kinijos įmonių klasterį.<br>"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
Kauno LEZ planuojama įkurti Kinijos įmonių klasterį.<br>"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

Jun 16, 2014, 12:35 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:56 PM

Per renginį Kauno LEZ valdymo bendrovė pasirašė ketinimų protokolus su maisto gamybos grupe „Tianjin Baodi Agri & Tech “ ir biotechnologijų kompanija „Zhejiang Several Billion Biological Technology“. Įmonės LEZ teritorijoje planuoja steigti savo atstovybes.

Pasak ūkio ministro E.Gusto, tokių įmonių susidomėjimas Lietuva atveria didesnes galimybes pritraukti investicijų iš Kinijos, užmegzti aktyvesnius dvišalės prekybos ryšius. Realu, kad šis bendradarbiavimas galėtų išaugti, ir „Baodi Group“ galėtų tapti Lietuvos mėsos produktų bendrovių produkcijos platintojais Kinijoje.

„Baodi Group“ veikla apima visą maisto tiekimo grandinę – nuo kiaulių ir kitų gyvulių auginimo iki skerdimo, šaldymo, perdirbimo ir tiekimo į rinką. Be to, ši kompanija gamina ir aukštos pridėtinės vertės gyvulinės kilmės vaistinius preparatus. Tai viena iš 100 didžiausių privačių Kinijos kompanijų.

Ūkio ministro delegacijos apsilankymas Kinijoje davė postūmį investicijų plėtrai. Kinijos kompanija „CAMCE Engineering Co“ (CAMCE) plės investicijas Kauno LEZ, kur ateityje turėtų būti organizuojama logistika, ir Kinijos įmonės per Klaipėdos uostą galėtų pasiekti Europos Sąjungos (ES) rinką. CAMCE yra Kinijos SINOMACH korporacijos, esančios „Global 500“ didžiausių pasaulio verslo kompanijų sąraše, antrinė įmonė.

2013 m. balandį Kauno LEZ ir CAMCE vadovybės pasirašytame bendradarbiavimo memorandume numatyta, kad CAMCE domisi galimybėmis prisidėti prie įvairiarūšio perkrovimo ir sandėliavimo terminalo komplekso, sudarančio dalį Kauno viešojo logistikos centro, statybos ir finansavimo.

2013 m. Kauno LEZ ir CAMCE susitarė derėtis dėl Kinijos verslo inkubatoriaus ir paslaugų centro įsteigimo Kauno LEZ. Ateityje Kauno LEZ planuojama įkurti Kinijos įmonių klasterį. CAMCE įsipareigojo platinti informaciją Kinijos įmonėms apie galimybę kurtis Kauno LEZ.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas