Poilsiautojai vėsų Lietuvos pajūrį keičia į karštą Turkiją

Meteorologai gąsdina prognozuodami, kad birželio pabaigoje net dienomis vargiai įšils iki 20 laipsnių, o kritulių nestigs. Jaukaus savaitgalio gamtoje panorę neatostogaujantys miestiečiai grąžo rankomis. Tie, kurie jau suplanavę birželį ilsėtis Lietuvos pajūryje, irgi it musę kandę. Tačiau yra kas tuo džiaugiasi ir trindami delnais skaičiuoja didesnį uždarbį. Kelionių organizatoriai dar ir įspėja: esą dabar vargiai kelionę įsigytum, mat nei lėktuvuose, nei viešbučiuose vietų neliko. Kur veda lietuviškos vėsos pabūgusių lietuvių keliai?

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jun 17, 2014, 3:22 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:43 PM

„Birželis mums sėkmingas mėnuo. Pardavimai auga, vietų likutis tikrai mažėja, jų dar turime, bet pasirinkimas nėra labai didelis, vis dėlto paskutinė minutė.

Pažiūrėję sinoptikų prognozes, tautiečiai lietuviškus kurortus renkasi su vis mažesniu entuziazmu - žmonės išsiilgę saulės ir šilumos, todėl ieško galimybių bent trumpam pailsėti šiltuose kraštuose“, - kalbėjo kelionių rengėjo „Novaturas“ atstovė Ieva Dorelaitienė.

Jai antrino ir kelionių rengėjo „Tez Tour“ atstovė Inga Aukštuolytė: „Birželį esame išpardavę beveik visas savo keliones – nebėra vietų nei populiariausiuose viešbučiuose, nei lėktuvuose“.

Kaip sakė I.Dorelaitienė, nuolat tikrinti orų prognozes – kelionių rengėjų darbo dalis. Tačiau pastarosiomis dienomis nebebūtina nei į dangų žvalgytis, nei internete, kokia temperatūra, ieškoti. Kad oras prastas, galima spręsti ir pagausėjusio besidominčiųjų kelionėmis būrio: „Mūsų tinklalapio lankomumas išties padidėjo. Žinoma, įtakos turėjo ir palankūs kainų pasiūlymai“.

„Tez Tour“ iš anksto ruošėsi birželio antplūdžiui, tad suplanavo 30 proc. daugiau kelionių nei praėjusiais metais. I.Aukštuolytė vis dėlto linkusi manyti, kad prasti orai nėra pagrindinis argumentas dabar pulti ieškoti kelionės, mat didžioji „Tez Tour“ klientų dalis atostogomis pasirūpino iš anksto – prieš tris ar net devynis mėnesius.

„Lietuviškas oras – ypač sunkiai prognozuojamas ir žmonės tiesiog nenori rizikuoti. O su lėktuvo bilietu į, pavyzdžiui, Turkiją ar Bulgariją dažniausiai kartu įsigyjama ir gero oro garantija“, - poilsį užsienyje gyrė I.Aukštuolytė.

Kur veda lietuviškos vėsos pabūgusių lietuvių keliai? Populiariausios išlieka Turkija ir Graikija, tačiau auga Bulgarijos populiarumas. Ispaniją renkasi tie, kurie nori suderinti galimybę pažinti su lepiu poilsiu.

Kaip sakė I.Dorelaitenė, išaugo pažintinių kelionių autobusu po Europą, ypač pietinę dalį, paklausa. Be to, poilsio organizatoriai gerai pajuto ir tai, kad birželis – vaikų atostogų pradžia. Populiarios kelionės į Legolendą, Disneilendą, Hario Poterio karalystę.

„Didžioj dalis atostogas planuoja iš anksto, dažnai dar žiemą, kad turėtų ko laukti šaltuoju laikotarpiu. Orui atvėsus suintensyvėja trumpesnių atostogų trukmių pardavimai“, - sakė I.Dorelaitienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.