Darbdaviai patys pradės rengti specialistus

Bendrovė „GetJar Networks Ltd“ ir rizikos kapitalo fondas „Nextury Ventures“ tiesiogiai prisidės prie informacinių technologijų specialistų rengimo profesinėse mokyklose. Abi įmonės ketina tapti Kauno ryšininkų mokyklos dalininkėmis.

I.Laursas nusprendė investuoti į jaunų specialistų rengimą.<br>D.Umbraso nuotr.
I.Laursas nusprendė investuoti į jaunų specialistų rengimą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2014, 3:51 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:36 PM

Ši mokykla nuo liepos vadinsis Kauno informacinių technologijų mokykla ir mokiniams rugsėjį pasiūlys 3 naujas informacinių technologijų programas.

Trečiadienį Švietimo ir mokslo ministerijoje bendradarbiavimo sutartis su bendrovės „GetJar Networks Ltd“ įkūrėju ir valdybos pirmininku Ilja Laursu ir rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ generaliniu direktoriumi Mindaugu Glodu pasirašė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Sutartyse numatoma veikiant kartu gerinti profesinio mokymo įstaigų valdymą, planuoti informacinių technologijų (IT) specialistų poreikius ir priėmimą, kokybiškai parengti IT srities programas ir kitus teisės aktus. Bus dedamos bendros pastangos į kokybišką (ypač praktinį) profesinį parengimą, pagalbą organizuojant praktikas realiose darbo vietose ir parengtų specialistų įdarbinimą.

Birželio 17 d. švietimo ir mokslo ministras taip pat pasirašė bendradarbiavimo sutartį su asociacija „Infobalt“. Sutartimi taip pat įsipareigojama bendradarbiauti profesinio mokymo įstaigose rengiant specialistus, turinčius informacinių technologijų kvalifikaciją.

Artimiausiu metu su darbdaviais planuojama pasirašyti dar 5 bendradarbiavimo sutartis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.