Kinų biotechnologai žvalgosi po Kauną

Puoselėdamos perspektyvinius plėtros planus, į Kauno laisvąją ekonomikos zoną (LEZ), įsikūrusią Kauno rajono Karmėlavos seniūnijoje, jau žvalgosi dvi kinų kompanijos.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-06-18 17:16, atnaujinta 2018-02-12 17:30

Kad kinų užmojai įkurdinti pakaunėje savo verslus yra rimti, liudija faktas, jog LEZ valdybos pirmininkas Fredis Opsomeris su Kinijos biotechnologijų kompanijos „Zhejiang Several Billion Biological Technology“ ir maisto gamybos grupės „Baodi Group“ atstovais jau pasirašė ketinimų protokolus dėl bendradarbiavimo. Šios bendrovės Kauno LEZ ketina steigti logistikos, o vėliau – ir gamybos padalinius.

Iš pradžių „Baodi Group“ Kauno rajone ketina įsteigti savo atstovybę, vėliau – logistikos centrą, per kurį būtų galima gabenti Kinijoje pagamintus preparatus į Lietuvą, o lietuvišką mėsą – į Kiniją. Vienos iš 100 didžiausių privačių Kinijos kompanijų – „Baodi Group“ veikla apima visą maisto tiekimo grandinę – nuo kiaulių ir kitų gyvulių auginimo iki skerdimo, šaldymo, perdirbimo ir tiekimo į rinką. Ši kompanija gamina ir aukštos pridėtinės vertės gyvulinės kilmės vaistinius preparatus – imonuglobuliną, taip pat, – vaistus nuo vėžio.

Biotechnologijomis garsėjanti kompanija „Several Billion“ iš mikrodumblių gamina Omega-3 riebalų rūgštis. Tai – perspektyvu, nes šis preparatas tradiciškai išgaunamas iš žuvų, kurių ištekliai katastrofiškai mažėja. Kauno LEZ kinai norėtų statyti aukštomis technologijomis pasižyminčią įmonę.

Prieš porą savaičių Lietuvos atstovų vizito Kinijoje metu buvo užmegzti ryšiai ir savivaldos lygmenyje: Kauno rajono meras Valerijus Makūnas bei Dziašano apskrities merė Xu Qing pasirašė abiejų regionų bendradarbiavimo ketinimų protokolą.

Susitikimuose taip pat dalyvavo ūkio ministras Evaldas Gustas, Lietuvos ambasadorė Kinijoje Lina Antanavičienė, kiti atsakingi asmenys. Kinijoje viešėjo ir du Kauno rajono verslininkai: „Garlitos“ įmonės vadovas Juozas Martikaitis bei „IE LAMINart“ direktorius Giedrius Bučas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.