Ar dėl euro įvedimo reikės perrašyti gyvybės draudimo sutartį?

Esu sudaręs gyvybės draudimo sutartį. Ar pasikeitus valiutai Lietuvoje reikės skubėti pas draudikus ir vėl iš naujo perrašyti visus dokumentus? Kaip bus perskaičiuojama draudimo suma ir įmokos?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-19 10:26, atnaujinta 2018-02-12 17:07

Besirengiant euro įvedimui gyvybės draudimo bendrovės tikina, kad apsidraudę žmonės nepatirs jokių rūpesčių nei finansiniais, nei dokumentacijos tvarkymo klausimais. Įmokos ir draudimo sumos bus perskaičiuotos automatiškai, pagal neatšaukiamai fiksuotą euro ir lito perskaičiavimo kursą, kurį nustatys Europos Sąjungos Ekonomikos ir finansų ministrų taryba. Gyvybės draudimo sutarčių dėl euro įvedimo keisti nereikės.

Draudimo bendrovės „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ generalinis direktorius Zbignevas Gaverskis teigia, kad įmonė pertvarko savo vidines sistemas ir procesus, kad galėtų sklandžiai pereiti prie naujos nacionalinės valiutos.

„Gyvybės draudimas yra gana sudėtingas finansinis produktas, todėl jau pradėjome derinti vidines skaičiavimo sistemas ir dokumentaciją, kad dar gerokai prieš euro įvedimą galėtume pateikti draudimo įmokas jau dviem valiutomis – litais ir eurais. Mūsų laukia dideli pokyčiai, tačiau noriu klientus patikinti, kad vedus eurą, visos jų sukauptos sumos ir draudimo įmokos bus automatiškai ir nemokamai perskaičiuotos į eurus. Mūsų klientams nereikės keisti jokių sutarčių“, - teigia „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ vadovas.

Pasak, Z.Gaverskio, jau šiuo metu mokėjimo pranešimuose klientams draudimo įmokos nurodomos abiem valiutomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.