Rusija iškėlė ieškinį dėl JAV taikomų sankcijų

Rusija kreipėsi į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO) ir pareiškė, kad Jungtinės Valstijos nevykdo savo prekybos įsipareigojimų – pastaroji rusiškų bendrovių atžvilgiu pradėjo taikyti įvairias sankcijas. Apie tai praneša „RIA Novosti“, remdamasi premjero Dmitrijaus Medvedevo pateikiama informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 20, 2014, 5:59 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:36 PM

Anot jo, JAV prieš Rusiją pradėtos taikyti sankcijos neigiamai veikia šalies prekybą su užsieniu. Tiesa, vyriausybės vadovas pabrėžia, kad PPO šias sankcijas užginčyti bus nelengva, nes Jungtinės Valstijos šioje organizacijoje turi „praktinį ir doktrinomis paremtą autoritetą“.

Tokios sankcijos pažeidžia pačios PPO taikomas nuostatas, teigia D.Medvedevas, pavyzdžiui, sankcijos kertasi du nuostatomis draudžiančiomis gerinti sąlygas vietos gamintojams, diskriminuojant užsienio gamintojus. Premjeras teigia, kad organizacijos reakcija į ginčą parodys šios objektyvumą.

Rusija ir anksčiau yra pareiškusi nepasitenkinimą PPO iš Jungtinių Valstijų pusės keliamomis sankcijomis po Krymo pusiasalio prijungimo. JAV valdžia apribojo banko „Rossija“ ir antrinių jo įmonių operacijas, todėl banko išduotos kortelės buvo blokuojamos. Savo ruožtu Rusijos pareigūnai sugriežtino tarptautinėms mokėjimo sistemų operatorėms „Visa“ bei „MasterCard“ taikomas nuostatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.