„Orlen Lietuva“ darbuotojai stuksena į premjero duris

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius priims streikuoti besirengiančių „Orlen Lietuva“ profsąjungų atstovus ir su jais aptars susidariusią padėtį.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 23, 2014, 10:15 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:33 PM

Bendrovės „Orlen Lietuva“ darbuotojų profsąjunga po įtemptų derybų su „Orlen Lietuva“ vadovybe pasirašė nesutarimų protokolą ir nutraukė kolektyvinę sutartį. Darbdaviui įteikti reikalavimai dėl darbo užmokesčio, garantijų ir kitų sąlygų užtikrinimo ir rengiamasi streikui.

Pasak darbuotojams atstovaujančios Naftininkų profesinės sąjungos pirmininkės Virginijos Vilimienės, taip blogai Mažeikių naftos perdirbimo įmonėje dar nebuvo.

„Mes sutikome su darbuotojų, socialinių garantijų mažinimu. Tačiau įmonės vadovai užsimojo dar plačiau. Todėl pirmą kartą įmonės istorijoje nutraukta kolektyvinė sutartis. Dabar jau galimos labai įvairios protesto akcijos. Kitą penktadienį bus mitingas. Tuo pačiu metu ruošiamės streikui – šiuo metu apklausiame darbuotojus, kokios priemonės ir streiko sąlygos jiems priimtiniausios. Taip pat ruošiamės ir teisminiams procesams“,– sakė V.Vilimienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.