Pramonės apimtis vis dar pučiasi

Statistikos departamento duomenimis, šiemet gegužę visa pramonės produkcija sudarė 5,7 mlrd. litų, ir, palyginti su balandžio mėnesiu, padidėjo 2,4 procento palyginamosiomis kainomis, o pašalinus sezono įtaką – padidėjo 1,6 procento.

Gegužę, palyginti su balandžiu, labiausiai padidėjo pagrindinių vaistų pramonės gaminių ir farmacinių preparatų gamyba.<br>D.Umbraso nuotr.
Gegužę, palyginti su balandžiu, labiausiai padidėjo pagrindinių vaistų pramonės gaminių ir farmacinių preparatų gamyba.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

Jun 23, 2014, 1:40 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:17 PM

Gegužę, palyginti su balandžiu, labiausiai padidėjo pagrindinių vaistų pramonės gaminių ir farmacinių preparatų gamybos (23,9 proc.), metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrenginius, gamybos (17,8 proc.), kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių gamybos (13,7), odos ir odos dirbinių gamybos (12,9 proc.), drabužių siuvimo (9,6 proc.) ir rafinuotų naftos produktų gamybos (7,2 proc.) produkcija.

Kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos produkcija per mėnesį padidėjo 4,6 procento, pašalinus sezono įtaką – 1,2 procento, apdirbamosios gamybos produkcija padidėjo 4,6 procento, pašalinus sezono įtaką – 1,3 procento.

Per mėnesį sumažėjo elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo (23,2 proc.), kitų transporto priemonių ir įrangos gamybos (19,3 proc.), vandens surinkimo, valymo ir tiekimo (7,4 proc.) ir variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių gamybos (4,7 proc.) produkcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.