Dėl nevėkšlų darbininkų žalojamų medžių niekam galvos neskauda

Šienpjoviai ne tik nukerta žoliapjovėmis žolę, bet nudrožia ir žievę nuo medžių kamienų. Kodėl jie dirba lyg atbulomis rankomis? Ar sužalotus medžius kas nors atsodins? Juk Vilniuje, Verkių seniūnijoje, - Baltupiuose ne vienas medis styro taip nudrožtas?

Atgrubnagio rankose žoliapjovė praėjusį ketvirtadienį sostinės Baltupių rajone nupešė ir šios pušelės žievę.<br>G.Cibo nuotr.
Atgrubnagio rankose žoliapjovė praėjusį ketvirtadienį sostinės Baltupių rajone nupešė ir šios pušelės žievę.<br>G.Cibo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbailienė

Jun 30, 2014, 5:32 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:55 AM

Pasak Verkių seniūno Vaclavo Gulbinovičiaus, jau treji metai, kaip seniūnijoms – surištos rankos.

„Prieš trejus metus įvyko reforma, ir seniūnijos savo teritorijose nebesirūpina želdynais. Šią paslaugą perka Vilniaus miesto savivaldybė. Tačiau kol kas gyventojai man nesiskundė, kad pjovėjai sužalotų medžius. Juk žolę pjauna profesionalai, ne kokie nors bedarbiai, turinys atlikti viešuosius darbus. Pastariesiems niekas tokių darbų nepatiki“, - sakė V.Gulbinovičius.

„Turime savo darbuotojų. Pjaudami žolę, specialiai prie medelių, pažemėje, nukertame ir jų ataugas. Jas būtina sunaikinti. Nė vieno medžio nepažeidžiame. Visi medžiai Baltupiuose žaliuoja“, - patikino sostinės želdynus prižiūrinčios bendrovės „Vilniaus Zunda“ 20 metų patirtį turinti meistrė Marija Jutkevič.

O jei jau žoliapjovė ir užkliudė žievę, medžiui, pasak Marijos, tai - ne mirtis. Jis užsigydo žaizdas ir toliau gyvuoja.

„Žmonės juk labiau pyktų, jei medžių ataugos styrotų ir badytų akis, o pakelės ir šaligatviai būtų kone krūmais apžėlę“, - sakė Marija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.